Round-up Clubdag

22 mei 2014 door GIELEN Jorn

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse clubdag van TTC Meerdaal Leuven plaats.

In de voormiddag gingen we van start met een jeugdtornooi, waarbij alle jeugdspelers van de club het tegen elkaar op namen. De vraag die op iedereen zijn lippen brandde zou beantwoord worden. Wie o wie zou zich gedurende een jaar lang de beste jeugdspeler mogen noemen? Was deze titel weggelegd voor topfavoriet Maxime? Underdogs Kristof, Emily en Yordi? Of kon er toch iemand anders iets miraculeus uit zijn hoed toveren? 

Maar liefst meer dan 30 jeugdspelers tekenden present. In de poules weinig tot geen verrassingen. Iedereen was duidelijk op de afspraak. Na de poules was het tijd voor de 1/8e finales. Hierin toch één opmerkelijke prestatie van Dries Bosman die nieuwkomer Emily Moeys wist te verschalken. Ook in de kwartfinales lieten de favorieten geen spaander heel van hun tegenstander. In de halve finales stonden Maxime en Johan, en Kristof en Yordi tegenover elkaar. Maxime en Yordi trokken hierbij aan het langste eind. Bij de ene ging dit echter wat vlotter als bij de andere. In de kleine finale namen de gebroeders Dekimpe het tegen elkaar op. De familie eer stond hier dus op het spel. Het was youngster Johan die het onderonsje naar zich toe trok. De finale tussen Maxime en Yordi was een thriller van formaat die uiteindelijk met 3-1 gewonnen werd door Yordi. Een dikke proficiat!! De jeugdspelers werden beloond voor het harde werk met overheerlijke pannekoeken.

’s Namiddags vond het algemeen clubtornooi plaats, waarbij alle spelers van de club strijden om de felbegeerde titel van clubkampioen. De volwassenen hebben dus de kans om de jeugd het nakijken te geven, maar ze moeten opletten dat ze zich niet mispakken. Want de jeugd die staat niet stil.

Er werden 26 deelnemers geteld. Clubicoon Dirk Lamproye gaf het startsignaal, waarop alle deelnemers spontaan direct aan de matchen begonnen. Net als in de voormiddag bleven de favorieten recht in de poule. In de 1/8e finales kon Annabel voor de stunt van de dag zorgen door Midas De Bondt met 3-0 naar huis te slagen. Vanaf de kwartfinales begon het er toch om te spannen. Zo moest Jan De Meter in de belle 2 matchballen wegwerken tegen Maxime om dan toch de overwinning op te strijken. Jorn Gielen, Kristof Dekimpe en Jimmy Beckers waren naast Jan de andere halve finalisten. Kristof moest hierin zijn meerdere erkennen tegen Jorn, maar bood toch wat weerwerk. Ook Jimmy onderging hetzelfde lot als Kristof. In de finale liep Jorn al snel 2-0 uit, en in de derde set leek Jan de match te doen keren maar hij verloor deze alsnog. Proficiat Jorn!!

Net zoals elk jaar sluiten we de clubdag af met gezellig tafelen. Ditmaal kon dit zelfs doorgaan in onze eigen cafétaria. Iedereen kon genieten van een uitgebreide kaas- en vleesschotel. Ook de uitreiking van de prijzen is een traditie. De beker Dirk Lamproye (speler van het jaar) ging naar Wim Hermans. Yordi De Wel kroonde zich naast jeugdkampioen ook tot jeugdspeler van het jaar. De collectieve prestaties van de jeugd in de K-ploeg werd beloond met ploeg van het jaar. Jorn Gielen werd trainer van het jaar. En ten slotte ging de verdienste van het jaar naar Jeroen Uytendaele. 

We kunnen tevreden terugblikken op een schitterende dag met mooi pingpong en een geweldige sfeer!