Meerdaal eindigt seizoen in mineur

24 mei 2014 door UYTTENDAELE Jeroen

Na de reguliere competitie stond al vast dat Meerdaal A en F gingen zakken. De H was de enige promovendus. Meerdaal B, C en K waren veroordeeld tot barragematchen voor het behoud.

Op zaterdag 10 mei kwam Meerdaal K als eerste in actie. Tegen de 10de uit de andere reeks in 4de provinciale werd het 8-8. De ontgoocheling was groot aangezien we verloren door een slechter setgemiddelde. De K kreeg een herkansing tegen de verliezer van de strijd om de beste 2de uit 5de provinciale. Tegen VMS F werd al snel achter de feiten gelopen en kon Meerdaal op geen enkel moment weerwerk bieden. Het werd 1-9.

's Avonds speelde Meerdaal C voor behoud in 1ste provinciale. Ze namen het op tegen Den Hoek B, de beste 2de uit 2de provinciale. Meerdaal C (C0, C2, C4 en C4) moest de maat nemen van B6 en 3 C2. Er werden onmiddellijk 2 cruciale belles verloren waardoor de kloof al snel was geslagen. De C slaagde er niet in om die te dichten en strandde op 5-9.

Meerdaal K en Meerdaal C stonden hierdoor eerste reserve om opgevist te worden. Enkele dagen later kwam er goed nieuws uit de bus. Er was al zeker 1 ploeg die zich niet meer ging inschrijven in Landelijke waardoor de winnaar van het duel Meerdaal B - AFP B zeker in Landelijke bleef. Als Meerdaal deze partij won, dan werden de C en de K automatisch opgevist, anders zakten ze.

Zaterdag 17 mei was het dan zover. AFP uit Antwerpen kwam op bezoek met 2 C0 en 2 C2. Wij zetten daar 2 B6 en 2 C0 tegenover. Met minder dan winst kon Meerdaal B dus niet tevreden zijn. Dirk en Filip deden wat ze moesten doen. Als 3de en 4de speler wonnen ze elk 2 matchen. Jeroen V. begon sterk, maar kon zijn elan van het afgelopen seizoen niet doortrekken en miste op beslissende momenten de koelbloedigheid. Hij won slechts 1 match (op 3). Bruno wou bij zijn afscheidsmatch de club door de grote poort verlaten, maar het werd een afscheid in mineur. Bruno was slechts een schim van hoe we hem kennen en haalde teleurstellend geen enkele match binnen. Bij 5-9 vonden de officials het tijd om Meerdaal uit haar lijden te verlossen.

Het seizoen 2013-2014 was een rampzalig jaar met 5 zakkers en 1 stijger. Gelukkig houden onze dames de eer hoog door volgend jaar voor de tweede keer op rij in 1ste nationale uit te komen.