Finaledag Vlaams Jeugdcriterium -12

2 juni 2014 door GIELEN Jorn

Het voorbije weekend stond helemaal in het teken van de finaledag van het Vlaams Jeugdcriterium -12 dat plaatsvond in het Redeingenhof. Maar liefst zes jeugdspelers van TTC Meerdaal Leuven wist zich voor de finale te kwalificeren, namelijk: Sofie, Jelle, Maeve, Katie, Mirte en Jarne.

Sofie stond voor de finaledag op de eerste plaats in de rangschikking bij de meisjes miniemen 1. Het was dus afwachten of ze haar sterke prestaties kon bevestigen. Het antwoord hierop was overduidelijk positief, want ze liet geen spaander heel van de tegenstand. Sofie won al haar matchen en wordt uiteindelijk niet alleen eerste op de finaledag , maar wint ook nog eens het algemeen klassement. Een mooie beloning voor al haar harde werk. Proficiat!

Maeve trad aan in dezelfde reeks als Sofie. Maeve speelde een heel goed tornooi en verloor enkel van Sofie en Jitske. Ze won onder meer van de tweede in het algemeen klassement. Deze knappe prestatie leverde haar een derde plaats op, op de finaledag. In het algemeen klassement eindigt Maeve op een meer dan verdiende 4e plaats.

Bij de jongens preminiemen 2 verdedigde Jelle zijn 3e plaats in het algemeen klassement. Hij was in bloedvorm en speelde de tegenstand op een hoopje, alleen dagwinnaar Jitse bleek net een tikkeltje te sterk. Jelle sleept zo de tweede plaats in de brand op de finaledag en in het algemeen klassement behoudt hij zijn derde plaats. Een mooi resultaat!

Katie (Prem. 2) en Mirte (Benjamins) vochten alle twee voor wat ze waard waren en speelden met momenten goed tafeltennis, maar meer dan enkele setjes zat er voor hen jammer genoeg niet in. Ook Jarne had het niet onder de markt bij de miniemen 1, maar hij stond toch zijn mannetje. Hij maakte het de tegenspelers vaak meer dan moeilijk, maar dit resulteerde niet altijd in winst. Hij kon 1 match winnend afsluiten tegen een sterke E4.

Als kers op de taart eindigt TTC Meerdaal Leuven in de clubrangschikking op een schitterende 2e plaats net achter Berlaar. Dit is een mooie beloning voor alle spelers die hun steentje bijgedragen hebben.

De coaches Vanja, David en Jorn kunnen tevreden terugblikken op een geslaagd tornooi. Naast de prachtige prestaties van de jeugdspelers was de sfeer weer op en top. Zowel voor, na als tijdens de matchen. Sfeerbeelden kan je terugvinden in het fotoalbum van het VJC.

Foto's vind je hier.