Round-up speeldag 1 + 2 - dames

28 september 2014 door LAMPROYE Jolien

Vorig seizoen schreef de dames A-ploeg geschiedenis door na onverwachte promotie naar eerste nationale het behoud te verzekeren. Kunnen ze ook dit seizoen hun plaats in eerste nationale behouden?

Op de eerste speeldag kregen vaste waarden Jana (B4) en Liese (B6) versterking van aanwinst Emily Moeys (B6). Zij namen het op tegen Hasselt A: Lies Uyttebroek (C0), An Brebels (C2) en Alisa Schenkel (D0). Er moest en zou dus meteen gewonnen worden op de eerste speeldag. Dit deden de dames met verve. Jana liet slechts één enkele set liggen en ook Liese bleef ongeslagen. Enkel Emily had wat last van stress tijdens haar vuurdoop en moest haar meerdere erkennen in twee nipte belles tegen de C-speelsters. De dubbel ging naar Hasselt, maar de overwinning naar Meerdaal: 3-7! De dames A-ploeg heeft haar start zeker niet gemist.

De tweede speeldag was andere koek. Jana, Emily en Yamina namen het op tegen Astrid Herstal B dat met 2 B2's en een B4 naar Leuven kwam. Jana en Emily zetten beiden een sterke individuele prestatie neer door respectievelijk van een B4 en B2 te winnen, en dat met overtuigende cijfers! De B2 moest voor haar laatste match tegen Jana forfait geven wegens blessure, waardoor de eindstand wordt vastgelegd op een 3-7 nederlaag. Voorlopig staat Meerdaal A op een vierde plaats in het klassement. Volgende week gaan de dames op bezoek bij Woluwe A dat voorlopig ook één match won en één match verloor.