Tornooi van Wenduine

26 augustus 2013 door LAMPROYE Jolien

Met een delegatie van 12 spelers trok Meerdaal naar het tornooi van Wenduine aan zee. Langs de gloednieuwe sporthal werd er gekampeerd, af en toe geslapen, gevoetbald, gegeten en tussendoor ook nog wat getafeltennist…

In de jeugdreeksen op vrijdag won Yordi bij de miniemen van een D4, E0 en E6, maar verloor van een Duitse C2, waardoor hij werd uitgeschakeld in de poules. Johan won bij de cadetten enkele sets van C-spelers, maar dat was niet voldoende om door te stoten. Ook Kristof (junioren) en Toon en Michaël (-21) konden voor geen verrassingen zorgen.

Dirk speelde een sterk tornooi bij de veteranen, hij won achtereenvolgens tegen een B6, C4, C6 en D4. Dit mooie parcours eindigde tegen een C0 in de halve finales. Deze bronzen medaille ging naar onze levende mascotte Dali Vankerkhove.

Op vrijdagavond werd er ook gedubbeld met voorgift tot 21 punten zoals in de goede oude tijd. Yamina & Jana, Kristof & Michaël, Jolien & Eline en Bart & Dirk wisten door hun poules te geraken, maar ondergingen de wet van de sterkste in de volgende ronde.

Zaterdag speelden de heren hun klassementsreeks. Kristof klopte twee C2’s in de poule, maar dit volstond niet voor een verdere ronde. Ook Michaël klopte een sterke E0, maar geraakte niet door zijn poule. Johan speelde knap de kwartfinales in de D4/D6/E-reeks door verschillende D6-spelers te kloppen in de belle. Ook Toon VA geraakte hier tot in de achtste finales en verloor tegen de latere winnaar. In diezelfde D4/D6 reeks geraakte Yordi vlot door zijn poules door winst tegen D4, D6 en E0, maar hij moest dan zijn meerdere erkennen in de 8ste finales tegen een E0 in 4 sets. In de E-reeks verloor Yordi tegen diezelfde Franse E0 in de kwarfinales

Zondag was het aan de dames om hun beste beentje voor te zetten. De mooiste prestaties op een rijte: Jana speelde de halve finale in de B4/B6/C-reeks en Yamina en Jolien haalden beiden de halve finales in de C-reeks.

Op sportief vlak werden er misschien geen potten gebroken, maar over het algemeen kunnen we zeker terugblikken op een zeer geslaagde editie. Foto’s vind je hier.