Round-up speeldag 16 + 17 - dames

8 maart 2015 door LAMPROYE Jolien

Op speeldag 16 stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma: Virton A. Na een autorit van 2,5 uur stonden Jana, Liese en Emily (B4, B6, B6) tegenover een B2, B4 en B6. Er werd gespeeld voor wat men waard was, maar enkel Jana kon knap twee matchen winnen tegen de B4 en B6. Verder werd ook de dubbel gewonnen maar meer zat er niet in: 7-3 verlies en opnieuw een lange rit richting Leuven.

Speeldag 17 bracht een heel ander verhaal. Jana, Emily en Yamina speelden thuis tegen Oupeye A: B2, B4 en C0. De dames liepen meteen uit tot 3-1 en zelfs 5-2 en lieten deze voorsprong niet meer los. Dit keer kroonde Emily zich tot vrouw van de match met een uitstekende 3 op 3! Ook Jana en Yamina wonnen elk één match en samen de dubbel in vijf bloedstollende sets. 6-4 winst tegen de nummer 2 in de stand, daar had iedereen voor getekend.

Met nog 4 speeldagen voor de boeg nestelt de A-ploeg zich in de veilige middenmoot. Kunnen de dames het behoud volgende week helemaal veilig stellen tegen Berlaar A, 11de in de stand?