Round-up speeldag 20 - heren

30 maart 2015 door UYTTENDAELE Jeroen

In landelijke is het spanning troef voor de B-ploeg. Tegen Sint-Antonius A was het uiteraard een illusie om punten te pakken (13-3 nederlaag). De concurrenten pakten daarentegen wel allemaal punten waardoor iedereen op een zakdoek staat. 
Kersvers kampioen Meerdaal A won voor de 20ste keer op rij. Salamander B, in de heenronde nog huiswaarts gestuurd met 16-0, bood deze keer meer weerwerk. Het werd 5-11.

In 1ste proviniciale won de C vorige maand al de vooruitgeschoven match tegen Werchter C met 13-3.
De D trok zaterdagnamiddag naar de leider TTGB A, waar er gesport wordt in het Nederlands. Krachttermen zoals shit en fuck maakten even plaats voor hun Nederlandstalige variant. Enkel de klassieker verdomme bleef overeind. Voor de rest valt er niet veel over de partij te vertellen. De D kreeg een 15-1 pandoering. Jullie verslaggever zorgde ervoor dat men deze keer wel gelooft dat we echt zijn gaan spelen, in tegenstelling tot de wedstrijd bij Den Hoek B.

In 2de trok de E naar de sportzaal waarin de meeste ongelukken in heel Vlaanderen gebeuren. Niet iedereen heeft een hekel aan spelen in Essenbeek. Voor Quentin Kint is dit een waar genot. Tegen hun B-ploeg trok hij weer van leer en droeg met een 4 op 4 meer dan een steentje bij in de 7-9 overwinning.

In 3de blijft de G een vervolg breien aan hun succesverhaal. TTGB E werd in eigen huis met 2-14 afgestraft.
In de vooruitgeschoven match van 28/2 had de F al eerste achtervolger TTGB D verslagen. Rode lantaarn H deed haar plaats alle eer aan en liet een 15-1 optekenen.

In 4de blijft de K met de kansen spelen. Tegen Humbeek C was er een mogelijkheid, maar enkel Annabel was in topvorm. Haar 3 overwinningen kon de ploeg niet veder brengen dan 9-7. Diest L verloor met dezelfde cijfers waardoor de kloof met de 10de (eindrondeplaats) 1 punt blijft. 
De I had vorige maand al met 2-14 verloren van TTGB F.

In de play-downs kwamen deze week geen ploegen van Meerdaal in actie.