Daviscup criterium PW Diest

26 juli 2015 door GIELEN Jorn

Afgelopen dinsdag vond het jaarlijkse daviscup criterium van PW Diest plaats. TTC Meerdaal Leuven vaardigde 4 teams af, namelijk Jorn & David, Sander & Annabel, Kenny & Emily, en Hans & Marie (diest).

Drie teams wisten de poules te overleven en door te stoten naar de 8e finales. Alleen Kenny en Emily moesten direct het hoofd buigen. In de achtste finales wonnen Jorn en David vlot van een E0 en een E4. Ook Hans en Marie maakten brandhout van de tegenstanders. Na een spannende match tegen Yves en Dries Matheus (beide B4) verloren Annabel en Sander jammer genoeg de beslissende dubbelmatch. Er waren dus nog twee teams van Meerdaal over.

In de kwartfinale konden Jorn en David revanche nemen voor Sander en Annabel want ze troffen Dries en Yves Matheus. David verloor van Yves en Jorn won in de belle van Dries. De dubbel werd in de belle gewonnen waardoor een podiumplaats verzekerd was. Bij Hans en Marie ging het een pak vlotter en zij wonnen makkelijk 2-0 van een B6 en een C2.

In de halve finales stonden Jorn en David tegenover reekshoofd nummer één Julien Meurant en Steve Bovenisty (beide B0). David speelde een mooie match tegen Julien en pakte vlot de eerste set maar kon dit niveau niet aanhouden en verloor met 3-1. Jorn haalde alles uit de kast en won in een spannende belle van Steve. Het duo Steve en Julien bleek in de dubbel echter een maatje te groot dus was het boeken toe voor David en Jorn.

Hans en Marie troffen David Henkens(B0) en Jarne Coomans (E2) in de andere halve finale. Hans speelde een dijk van een match tegen David, maar moest zich op het einde toch gewonnen geven. Marie won hierna van Jarne waardoor de dubbel weer alles moest beslissen. Hierin verrasten Jarne en David 'jan en alleman' en versloegen Hans en Marie.

David Henkens en Jarne schoten in de finale net te kort om Julien en Steve van de titel te houden. In de kleine finale won Marie van David en Jorn van Hans. De dubbel ging uiteindelijk naar Jorn en David waardoor ze op een mooie derde plaats eindigen.

Het seizoen begint voor Meerdaal zeker niet slecht. Dit beloofd!