Round-up speeldag 2 - heren

25 september 2013 door UYTTENDAELE Jeroen

Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen kon van alle ploegen enkel de H-ploeg winnen. De 2de speeldag was meer succesvol.

In 2de nationale boekte de A-ploeg haar eerste overwinning. Tegen Braine B haalde Bruno Van Damme een zeer hoog niveau en won alles, waaronder een B2. Nieuwkomer Wim Evens behaalde in deze match zijn eerste overwinning in Meeraal outfit.

De B-ploeg in Landelijke haalde in het Vlaams-Brabantse duel met Den Hoek A nipt de bovenhand. Een opsteker voor de volgende wedstrijden!

In 1ste provinciale boekte Meerdaal C ook haar eerste driepunter. Het kende weinig problemen met Diest D. Het belangrijkste wapenfeit was dat Kristof Dekimpe een C0 versloeg.
De heren van de D-ploeg stonden voor een lastige verplaatsing naar promovendus Hurricane B. Bart Vercruysse behaalde 3 individuele overwinningen, maar helaas was dit niet voldoende om de 9-7 nederlaag tegen te gaan.

De E- en F-ploeg staan voor een lastig seizoen in 2de provinciale. Beide ploegen verloren tegen respectievelijk Hurricane C en Werchter B. Wat we moeten onthouden is dat Yordi De Wel een knappe prestatie neerzette door een C4 te verslaan.

De G-ploeg is de enige Meerdaalploeg in 3de provinciale. Ze kende een moeilijke avond tegen Hurricane C. Er werd kansloos verloren met 3-13.

Uit 4de provinciale kwam er beter nieuws. De H-ploeg behoudt het maximum van de punten. Toon Van Meerbeek toonde zich kopman waardig en won alles tegen Werchter F. Onze I-ploeg behaalde een knap gelijkspel tegen een sterk Vilvo E. Wim Hermans en Daphne Gielen hadden met elk 3 overwinningen een belangrijk aandeel in deze 8-8. De K-ploeg kan voorlopig het tempo van de H- en I-ploeg niet evenaren. Deze keer werden we ingeblikt door Overijse C. Een positieve nooot is dat Dries Bosman won van een E0.

De ploegen in 5de provinciale kenden een wisselend succes. De L-ploeg kende geen problemen met Sukarti G, die allemaal vrouwen (!) hadden afgevaardigd. Jonathan Vanloo moest noodgedwongen na 1 wedstrijd opgeven. Wie weet hadden de charmes van deze dames hiermee iets te maken?
De M-ploeg leed een zware nederlaag tegen Hurricane H. Het werd 12-4. Raf Mesotten kon met 3 overwinningen de bitter pil een beetje verzachten. De youngters van de N-ploeg kenden veel moeite met Vilvo H. Er werd voor elk punt geknokt en Thomas Norga werd uiteindelijk de matchwinnaar in deze felbevochten 9-7.