Nationaal jeugdcriterium fase 1

11 oktober 2015 door GIELEN Jorn

Vorige zondag vond de eerste fase plaats van het nationaal jeugdcriterium in louvain-la-neuve. Maar liefst 5 spelers van TTC Meerdaal Leuven mochten deelnemen.

Emily trad aan in de 2e divisie bij de dames en speelde een sterk tornooi. Ze slaagde er in 4 van haar 7 matchen te winnen waardoor ze vlot in 2e divisie blijft. Ze won onder andere een B4.

Yordi speelde in de 3e afdeling en kende een mindere dag. Hij kon slechts twee matchen winnend afsluiten, maar het geluk stond een beetje aan zijn zijde want hij blijft op miraculeuze manier in 3e afdeling.

Het doel van Kevin Verbruggen in de 4e afdeling was het behoud. Hij begon iets minder aan de dag maar herpakte zich sterk en won uiteindelijk 3 van de 7 matchen. Meer als voldoende voor het behoud.

Jelle trad aan bij de miniemen en won 5 van zijn 7 matchen. In de beslissende match voor promotie verloor hij nipt in de belle tegen een D2 speler. Desondanks een sterk tornooi van Jelle die meerdere D spelers vlot opzij zette.

Sofie zorgde voor de stunt van de dag door promotie af te dwingen van 3e afdeling naar 2de afdeling bij de dames. En dit als 1e jaar Cadet. Volgende keer moet ze aantreden tegen allemaal B6 en B4 spelers dus het zal lastig worden. Een mooie uitdaging!

Coaches Bert, Dirk en Jorn kunnen tevreden terugblikken op een geslaagd tornooi.