Speeldag 6 - Broodnodige punten voor de B-ploeg

25 oktober 2015 door LIEVENS Nele

Er stonden op speeldag 6 enkele belangrijke matchen op het programma, zowel bij heren als bij dames.

De heren B ploeg kon afstand nemen van Knal A en maakt zo een sprong in het klassement, De C-ploeg staat na hun overwinning tegen Werchter nog steviger op kop. Negen van de elf herenploegen konden de overwinning naar zich toetrekken. De dames A verloren jammer genoeg en doen daarmee zeer slechte zaken.

Meerdaal A kon nog eens beroep doen op Vanja. Hij zorgde er samen voor met Sander (3 ov.) en Jan en Hans (2 ov.)voor de winst tegen Astrid. Hans moest na 2 wedstrijden de strijd staken wegens een blessure, maar de overwinning kwam nooit in het gedrang.

Jorn vonden we deze week terug in de B-ploeg. Hij deed het broodnodige tegen Knal en verloor zelfs geen set. Jeroen (C0, C2), Maxime (B6, CO) en Yordi (2 x B6) pakten elk twee matchen. De B-ploeg neemt daarmee afstand van de laatste plaats en stijgt naar de 8ste plaats.

De C-ploeg kreeg een verzwakt Werchter A tegenover zich. Werchter kwam aandraven met B6, C2, E4. Stani, Filip, David, Kenny konden elk winnen van de C2 en E4 en zetten daarmee de 12-4 op het scorebord. 

De D-ploeg ging op bezoek bij een versterkt Werchter B. De D-ploeg was echter niet onder de indruk en kon een knalprestatie neerzetten. Met 3-13 werd Werchter opzij gezet. Jackson en Nico pakten vier op vier. Meerdaal D pakt hier de tweede overwinning van het seizoen.

De E-ploeg ging op bezoek bij een sterk Smash Dolfijn. Dit resulteerde in een logische 12-4 nederlaag. Kristof kon een C4 en C2 op zijn fiche schrijven. Bert en Emily konden meer als tevreden zijn met een B6 op hun palmares. De eerste B-speler ooit voor Emily, proficiat!

Meerdaal F speelde 8-8 tegen Sukarti B. Frederic liet hier de meest in het oog springende prestatie zien door tegen C4, C4, D0 en E0 allen vijf sets te spelen en er geen één winnend te kunnen afsluiten.

Meerdaal G kon Sukarti A bijhouden tot 7-7 maar dan kwam de ervaring boven. Een enorme prestatie van de G waarin Toon Van Meerbeek een C2 en 2 C4’en op zijn palmares schrijft, Kevin 2 C4’en en Alexander een C2 en C4. Het zal niet lang duren voor deze ploeg gaat oprukken in de stand. Nu staan ze op een 9de plaats.

De H-ploeg laat geen spaander heel van de tegenstand. Deze keer was Overijse D het slachtoffer. Jelle, Annabel en Philip bleven wéér ongeslagen.

In de I-ploeg stond er deze week geen maat op Mathijs Maertens. Hij nam 4 matchen mee naar huis (E0, E0, E2, E2), Jules klopte ook twee E2’s onderweg. Litrik en Eric zorgden voor de 6-10 overwinning.

Jarne, Niels en Bram bleven ongeslagen in Meerdaal K tegen Lembeek D. Ze blijven hiermee op kop van het klassement.

De M-ploeg won deze week tegen 3 man. Anton kon dit keer niet verslagen worden. De M-ploeg staat met 4 op 4 aan de top van ranking.

Konden de dames de lijn van de heren doortrekken? Deze week stond een zeer belangrijke partij op het programma. Meerdaal A, tiende in de rangschikking, kreeg Neufvilles A, laatste in de rangschikking, op bezoek. Ondanks de individuele overwinning van Jana en Yamina en hun begenadigd dubbelspel verloren ze met 3-7. We blijven hier hopen op een tweede overwinning. Misschien volgende week tegen Schulen?

De dames B daarentegen blijven maar winnen. Deze keer ging Stokrooie voor de bijl met 8-2. Annabel en Sofie bleven ongeslagen. Beide dames staan trouwens beiden 2de in de individuele rangschikking met 92%. Ze laten zich direct gelden in landelijke.