Topdag voor de dames

8 november 2015 door LIEVENS Nele

Op speeldag 7 kreeg de A-ploeg van de heren zijn eerste nederlaag van het seizoen te verwerken. Ze verloren tegen Schulen B met 10-6. Sander en Jorn hielden de eer hoog door elk drie matchen te winnen. Een jammerlijke nederlaag. De A-ploeg staat nog eerste maar de tweede, Lauwe, heeft wel een match minder gespeeld. 

Meerdaal B deed een goede zaak in het klassement door van Hamme B te winnen. Hamme B speelde met B6, C0, C4, NG en kwamen dus verzwakt aan de afstart. Deze gunstige situatie mochten we niet laten liggen. Filip en David zijn in goede doen en wonnen ze allemaal. Koen Popleu, terug uit blessureleed, won direct drie matchen en Jeroen deed zijn duit in het zakje met 2 overwinningen. Hierdoor komt de B-ploeg op de 8ste plaats terecht met 4 punten meer als de laatste in de stand en 2 punten meer als drie achtervolgende ploegen.

Meerdaal C won vlot van Vilvo en staat alleen eerste in 1ste provinciale. Yordi won er weer 4. Meerdaal D speelde tegen een sterk Essenbeek A met vier C0'en. Midas speelde zijn eerste match van het seizoen en kon 2 C0'en op zijn kaart schrijven. Ook Kristof won er twee. De D-ploeg verloor met 5-11.

In tweede provinciale nam Meerdaal E vlot de maat van Essenbeek B. Kris Bogaerts won ze allemaal. Meerdaal F verloor echter met het kleinste verschil van TTGB die weliswaar sterker voor de dag kwamen. Wim, Janus en Alexander konden elk van de D6 en de C4 winnen.

Meerdaal G won tegen 3 man met 15-1. Toon toonde zijn sportiviteit door de tegenstander een punt te gunnen. Ook Meerdaal H won zeer vlot van Sukarti D met 1-15. Hier was het Wout die de tegenstander een puntje gaf. Meerdaal H wordt hierdoor alleen eerste.

Meerdaal I verloor dan weer net van Hurricane. Michael en Jules wonnen er elk twee. De I-ploeg blijft hiermee op de 9de plaats staan en moet toch nog wat punten sprokkelen in de heenronde om in de veilige middenmoot te kunnen vertoeven.

Meerdaal K blijft winnen. Bram won ze allevier, Niels en Jarne elk drie. De K-ploeg staat hiermee alleen eerste met 3 punten meer op de eerste achtervolger. De jeugdige N-ploeg kreeg in Diest billenkoek. Katie kon de eer redden door één match mee te pikken.

Deze speelweek was een voor de dames. Zowel de A-ploeg als de B-ploeg pakten de drie punten mee naar huis. Meerdaal A boekte een stuntzege tegen Schulen A. Liese laat zien dat ze terug in vorm is door 3 matchen te winnen. Emily en Jana wonnen er elk twee. Hierdoor komen ze op een gedeelde 8ste plaats met Schulen en nog 3 ploegen achter zich. Er werd wel tegen alle ploegen onder hen gespeeld.

Meerdaal B zakte sterk af naar Schulen B. Kiara en Sofie bleven ongeslagen. Sofie kon haar rechtstreekse concurrente op Vlaams niveau verslagen met 2-3. Meerdaal B staat gezamelijk eerste met Lipalet.