Provinciaal criterium klassementen succesvol

10 november 2015 door LIEVENS Nele

Zondag liet Meerdaal van zich spreken tijdens het provinciaal criterium klassementen. Er werden maar liefst 6 gouden medailles gewonnen! Hieronder een overzicht.

Sander Moeys (B2) won van David Henkens (B0) en Urban (B2) en kroonde zich tot kampioen bij de B's. Hij kwam nochthans 2-0 en 4-1 achter tegen David maar kon de scheve situatie alsnog rechtzetten. Bij 10-9 in de belle werkte Sander een matchbal weg om dan uiteindelijk te winnen met 11-13. 

Yordi De Wel (C2) schopte het tot in de halve finale. Onderweg werd ploeggenoot Maxime Lamotte verslagen. In de halve finale was Siebe Danau (C2) te sterk met 3-0. Een bronze medaille! David Scheers werd in de kwartfinale verslagen door de uiteindelijke winnaar.

Kevin Verbruggen won de heren D. In de poule won hij de eerste twee matchen redelijk vlot. In de derde match moest hij zijn meerdere erkennen in een noppenspeler van Diest met 0-3. Zo werd hij tweede in de poule en moest hij het opnemen tegen Dries Vercammen. Dit vormde geen zware hindernis (3-0) en dus op naar de finale. De finale werd bijzonder spannend. Van 1-2 in sets naar 2-2 in sets en 6-10 achter. Op dat moment werd Kevin rustiger zoals het een echte topspeler betaamt en won vijf punten op rij. Bij de derde matchbal was het raak. Goud voor Kevin. Jelle werd in de poule derde en kon niet doorstoten naar de halve finales.

Bij de heren E waren Mattijs, Simon, Wout en Jules van de partij. Wout De Volder won zijn poule door maar liefst 2 x E2, E4 en E6 te verslaan, in de 16de finales werd hij uitgeschakeld. Jules werd derde in de poule ondanks zijn 4 winstmatchen in de poule. Simon en Mattijs konden geen match winnend afsluiten.

Bij de heren NG weer een gouden medaille. Papa Stefan Verbruggen deed het zoon Kevin voor. In de poule won hij makkelijk al zijn tegenstanders. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen Rupert Mergan. Rupert verloor met 0-3 maar maakte het Stefan moeilijk. In de halve finale en finale liep Stefan over de tegenstand met een verdiende gouden medaille als resultaat!

Ook bij de dames was het alleen Meerdaal wat de klok sloeg.

Bij de dames D stond Maeve op het hoogste schavotje. Ze verliest van een D2, maar won wel van een D0, D4 en D6 en kroonde zich terecht tot de beste D-speelster. Mona kaapte de bronzen medaille weg door een D2 te verslaan.

Kiara won de dames C. Ze verloor in de poule van Sofie maar kon de andere speelsters de baas. Kiara Goud, Sofie brons.

Emily ten slotte won 3-0 van Ellen (B6) en kroonde zich tot beste B-speelster van Vlaams-Brabant. Drie maal 11-9 was hier voldoende.

Met 6 van de 9 uitgedeelde gouden medailles was het zondag een topdag voor Meerdaal. Een dikke proficiat aan de spelers, coaches en supporters.