Vlaamse Jeugdkampioenschappen

13 november 2015 door GIELEN Jorn

Afgelopen woensdag vonden de vlaamse jeugdkampioenschappen plaats in Maldegem. Er waren maar liefst negen spelers van TTC Meerdaal Leuven die mochten deelnemen.

Alexander mocht op zijn verjaardag voor de eerste keer meedoen aan de vlaamse jeugdkampioenschappen. Hij was als d4 de laagst geklasseerde spelers en moest het tegen allemaal B spelers opnemen die te sterk bleken.

Emily speelde bij de meisjes junioren heel goed mee en won onder andere een B2. Ze eindigde uiteindelijk op een mooie zesde plaats.

Yordi en Kevin traden beide aan bij de jongens kadetten. Yordi begon zeer moeizaam aan de dag en moest vechten voor elke match. Hierna geraakte de diesel opgewarmd en speelde hij beter. In de match om het goud moest hij nipt de duimen leggen tegen een B4 van de topsportschool. Kevin speelde een dijk van een tornooi en haalde een hoog niveau. Hij had echter pech dat de drie belles die hij speelde niet in zijn voordeel kantelden. Toch een mooie 5e plaats.

Ook Sofie en Maeve speelden in dezelfde reeks, namelijk meisjes kadetten. Door afwezigheid van 2*C0 was de reeks licht verzwakt waardoor de medaillekansen stegen. Maeve had niet echt haar dagje, maar wist desondanks toch 3 matchen te winnen. Sofie speelde met momenten zeer goed. In de match voor het goud liet ze twee matchballen liggen en moest ze toch nog het onderspit delven. Met een zilveren medaille kunnen we ook zeker en vast niet klagen!

Jelle zorgde voor de stunt van de dag door eerste te worden in de reeks miniemen jongens. Jelle maakte met momenten brandhout van de tegenstander. In de 'finale' won hij in een spannende belle tegen een D0!

Katie en Lander moesten het opnemen tegen sterke tegenstanders. Katie won uiteindelijk 2 matchen en Lander, die zijn eerste echte tornooi speelde, wist er eentje te winnen.

TTC Meerdaal Leuven haalt drie medailles (1*goud, 2*zilver) mee naar huis. Coaches, trainers en spelers kunnen tevreden terugblikken op een meer dan geslaagd tornooi!