3e fase Nationaal Jeugdcriterium

2 februari 2016 door GIELEN Jorn

Afgelopen zondag vond de laatste fase van het nationaal jeugdcriterium plaats in Louvain-La-Neuve. Jelle moest wegens ziekte jammer genoeg verstek laten gaan. Hierdoor zakte TTC Meerdaal leuven af met 4 spelers: Yordi, Sofie, Emily en Kevin.

Yordi was zijn eerste match nog niet goed wakker en stond zonder dat hij het besefte direct ver achter. Deze match ging kansloos verloren. Hierna bleek Yordi opgewarmd en speelde de rest van de dag op hoog niveau. Enkel tegen een heel sterk spelende C2 moest hij nog het onderspit delven. Zo eindigde hij op een mooie derde plaats.

Sofie had een dagje van allemaal net niet. Ze speelde met momenten zeer mooi aanvallend tafeltennis, maar er kroop soms iets te veel onzekerheid in haar spel (wat niet nodig was). Sofie verloor 3 belles met het kleinste verschil. Uiteindelijk won ze 3 van haar 7 matchen. Mits en beetje meer meeval hadden dit er ook zes kunnen zijn.

Emily was vorige keer nipt gezakt uit de tweede afdeling en moest dus deze keer aantreden in de derde divisie. Ze kende slechts twee moeilijke wedstrijden die ze beide in de belle toch naar zich toe wist te trekken. De andere matchen werden al bij al vlot gewonnen. Een mooie eerste plaats was haar beloning.

In de 4e afdeling van de heren waren er 2 spelers niet aanwezig in de poule van Kevin. Hierdoor had hij regelmatig wat meer rust, maar moest zo soms koud aan de match beginnen. Kevin won vlot tegen een D0, D6 en C4. Tegen de B6 kon hij een 2-0 voorsprong jammer genoeg niet verzilveren. Tegen een andere D0 werd, mede door lang stilzitten, ook verloren. Kevin kan toch terugblikken op een mooie dag met uitstekende resultaten.

Sander, Koen en Jorn zagen dat het goed was en konden zeer tevreden zijn over de geleverde prestaties. Op naar het Vlaams Kampioenschap.