BK dubbel seniors

28 februari 2016 door LAMPROYE Jolien

Dirk Lamproye brengt verslag uit van het BK dubbel afgelopen zondag!

Vroeg in de morgen (8u Bodart) vertrokken we vol goede moed naar Louvain-la-Neuve voor de Belgische Kampioenschappen dubbel BCDE.

In de gemengde reeksen kwamen Stany & Annabel, Dirk & Sofie en Philip & Mona niet door de eerste ronde ondanks een stevige opwarming.

Kevin & Maeve waren wel onmiddellijk goed wakker tegen het West-Vlaamse D2/D4 duo, dat onmiddellijk terug naar Wenduine werd gestuurd met 3-0. Tegen het reekshoofd uit Moustier (D0/D0) lieten ze een setje liggen maar werd het toch 3/1. In de ¼ finale werd een noppenduo verslagen in de belle, een medaille was al een feit. In de ½ finale konden 4 matchballen om de 3-1 te winnen en 1 matchbal om 3-2 te winnen niet omgezet worden, spijtig maar toch mooi brons op het BK D gemengd. Proficiat Kevin en Maeve!

Dirk & Stany waren de eerste ronde vrij maar de tweede ronde verloren ze tegen 2 Antwerpse C0 spelers die later nipt kwartfinales verloren met 14-16.

Jelle & Kevin verloren eerste ronde nipt in de belle tegen 2 Oost-Vlamingen die ook ver gekomen zijn later op de dag. Ook Maeve & Katie verloren hun eerste ronde tegen 2 Waals Brabantse dames.

Sofie en Annabel, vorig jaar nog BK dubbel D, startten vlot tegen 2 Luikse meisjes C2/C4. Tweede ronde werd in de belle gewonnen tegen het 3de reekshoofd (C0/C2). Derde ronde werd weer in de belle gewonnen van het 6de reekshoofd (C0/C2), opnieuw een podium voor Meerdaal! Maar nu werd de halve finale wel gewonnen, natuurlijk weer een belle tegen C0/C6. Alleen de finale was er teveel aan tegen een links/rechts duo met noppen (0-3). Toch zeer mooi vice-BK C van onze C4/C6 meisjes. Bijna even goed als Jana & Yamina (C0/C0) die twee keer BK dames dubbel C werden als ze wat jonger waren.

Proficiat aan iedereen, ook aan de supporters die op post waren.

Dirk L. coach van dienst om zieke Jorn te vervangen.