Prov. Jeugdcriterium

6 oktober 2013 door BEERTS Vanja

Traditiegetrouw vond in Diest het PJC plaats. Even traditiegetrouw was Meerdaal goed vertegenwoordigd. Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief hadden we een mooie 'ploeg'. 

Bij de jongens leverde dit in alle reeksen de overwinning op, behalve bij de kadetten waar Johan zich in de finale tegen Pieter Backx moest gewonnen geven. Bij de benjamins kon Yaman zegevieren terwijl bij de pre-miniemen Jelle zoals verwacht kon zegevieren. In de finale won hij van een verrassende Brecht die als 2e mee mag doen aan de Vlaamse Jeugdkampioenschappen, een mooie beloning! Het podium kleurde trouwens volledig Meerdaal want Jules behaalde een mooie 3e plaats.

Bij de miniemen kon Yordi in de kwartfinale van Anton winnen, waarna hij ook de halve en de finale naar zijn hand zette.

Tot slot bij de junioren jongens hadden we 4 deelnemers. Deze haalden alle 4 de kwartfinales. Hierin sneuvelden Toon en Alexander eervol. Kristof en Maxime overleefden de kwartfinales wel en nadien ook de halve finales. In het onderling duel trok Maxime de eindoverwinning naar zich toe. 

Bij de meisjes werden er 'maar' 2 reeksen gewonnen. Mirte was de enige benjamin, maar mag toch fier zijn aangezien ze zelfs van een pre-miniem won! Bij die pre-miniemen kon Katie een paar mooie resultaten voorleggen, maar moest in de beslissende match de duimen leggen tegen Lien, zilver dus.

Bij de miniemen was er de verhoopte finale tussen Sofie en Maeve. Dit keer kon Sofie vrij vlot het laken naar haar toetrekken.

Bij de kadetten hadden we één deelneemster, nl. Annabel. Zij had de zwaarste opdracht van de dag, want zij moest aantreden tegen A5 Lisa Lung en C0 Emily Moeys, 2 ijzersterke speelsters. Annabel kon mooi meespelen maar (set)winst zat er uiteindelijk niet in. 

Met 6 keer de gouden medaille en 5 zilveren mag Meerdaal dus 11 spelers afvaardigen voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen in ...jawel, Leuven. Tot dan!