Nationaal Jeugdcriterium fase 2

25 november 2013 door GIELEN Jorn

Zondag vond de tweede fase van het nationaal jeugdcriterium plaats in Louvain-la-neuve. Yordi en Sofie slaagden er de vorige keer in om een reeks te stijgen, dus het was afwachten of zij het behoud konden verzekeren. Jelle zakte helaas een reeks, maar was vastberaden om terug naar de hoogste reeks te klimmen. Of ze hun ambities konden waarmaken lees je hieronder verder.

Yordi kende een moeilijk begin en verloor zijn eerste twee matchen, waarvan één in de belle en de andere tegen de latere poulewinnaar. De derde match was het wel prijs voor Yordi. Hiermee leek hij dan ook vertrokken voor de rest van de dag. Hij verloor maar één match meer en won er drie. In totaal steekt hij vier mooie overwinningen op zak en behoud verzekerd. Missie geslaagd.

Sofie (D2) kwam terecht in een ijzersterke reeks en moest het onder andere opnemen tegen B6 en C2. In haar eerste matchen trof ze al haar moeilijkste tegenspeelsters. Ze vocht voor wat ze waard was en speelde goed mee, maar moest telkens het onderspit delven. Tegen een C6 speelde ze een dijk van een match, maar ze verloor met het kleinste verschil in de belle. Dit lot was haar jammer genoeg ook weggelegd tegen Jitske (D2). Ondanks uitstekend tafeltennis werd Sofie niet beloond voor haar inzet. Volgende keer terug proberen een mooi resultaat te behalen in de tweede reeks.

Jelle was tijdens zijn eerste match nog niet goed wakker en kreeg het hard te verduren. Hij verloor deze in de belle. Hierna sloeg zijn motor aan en won hij al zijn volgende matchen. Alleen in de laatste match had Jelle een belle nodig om een sterk spelende E0 over de knie te leggen. Jelle werd dus eerste in de poule en mag volgende keer terug aantreden in de hoogste reeks.

Er werden dus mooie resultaten behaald. Koen De Wel en Jorn Gielen kunnen als coaches tevreden terugblikken op een geslaagd nationaal jeugdcriterium.