Round-up speeldag 9 + 10 - dames

1 december 2013 door LAMPROYE Jolien

De twee afgelopen weken stond er telkens een belangrijkste wedstrijd op het programma voor de dames A-ploeg, die telkens bestond uit Liese, Jana en Yamina (B6,  B6, C0). Eerst was het Schulen A die de dames ontving: B4, B6 en C2, geen gemakkelijke opdracht dus. Uiteindelijk kon iedereen winnen tegen de C2, maar niemand tegen de B-speelsters. Dit met een 7-3 nederlaag tot gevolg.

De tiende speeldag ging dezelfde A-ploeg op bezoek bij hekkensluiter Montois A: B4, B6 en B6. Spanning alom en de dames liepen zelfs 1-4 uit, maar Montois A bleef bij de les en kwam terug tot 4-4. Deze gelijke tred werd aangehouden en de punten werden verdeeld: 5-5. Jana en Liese wonnen tegen de twee B6'en, Yamina won één B6 en verloor de tweede in de belle. Dankzij dit extra punt blijft de A-ploeg staan op de 9de plaats. De heenronde wordt thuis afgesloten tegen Woluwe A, derde in de stand.

Ook Meerdaal B kwam in actie op speeldag 9. Blauwput A stelde slechts twee speelsters op: een C4 en een D6. Sofie en Annabel wonnen tegen de D6, Maeve verloor in de belle. Sofie en Annabel wonnen overtuigend de dubbel, waardoor de B-ploeg met 4-6 haar eerste overwinning boekt. Proficiat, dames! Volgende week spelen de youngsters hun laatste match van de heenronde thuis tegen Tacko A.