Vlaams Jeugdcriterium

3 december 2013 door BEERTS Vanja

Op de eerste dag van de donkerste maand van het jaar werd er voor de eerste fase van het VJC afgereisd naar Oosterzele.

Voor de eerste keer sinds een aantal jaren zonder Yordi wegens 'te oud', maar gelukkig hebben we nog andere smaakmakers in onze jeugdige rangen.

Onze toppers bij de dames zijn zonder twijfel Maeve en Sofie. Maeve kon in haar poule deze keer wel van Lotte (D6) winnen en daarnaast ook van Liya (D4), een sterk resultaat. Ze moest wel buigen tegen Jitske (D2) waardoor ze 2e werd. Sofie kon haar poule (iets minder zwaar wegens reekshoofd) wel winnen en kwam in de halve finale uit tegen Maeve. Sofie won en mocht in de finale onverwacht spelen tegen Britt van Schulen. Ze kwam 1-0 en 2-1 voor maar Britt kwam telkens terug. Gelukkig kon Sofie het hoofd koel houden en toch verdiend de overwinning mee naar huis nemen. Maeve werd 4e na opnieuw verlies van Jitske in de strijd om de 3e plaats.

Jelle had afgelopen zondag niet de 'cool' op het einde van de sets om voor de eindoverwinning mee te spelen. Hij won alle matchen die hij 'moest' winnen maar Brent en Jitse waren ditmaal te sterk. Een 3e plaats was een logische uitslag. Daniel en Jules die in dezelfde reeks uitkwamen, deden veel ervaring op.

Bij de oudste jongensreeks was Jarne één van de reekshoofden. In de poule moest hij echter 2 x nipt buigen. Hierdoor miste hij net een mooi eindresultaat en werd uiteindelijk 10e. Ook Wout (15e), Simon (18e) en Frank (20e) konden enkele matchen winnen.

In de laagste leeftijdscategoriën werden er nog mooie ereplaatsen behaald door Mirte (6e), Katie (5e) en Yaman (6e). Vooral deze laatste moest hiervoor toch een 5-tal matchen winnen en begint zich meer en meer op te werpen als een te duchten tegenstander bij de benjamins.

We kunnen dus terugkijken op een vruchtbare dag in Oost-Vlaanderen!