Round-up speeldag 11 - dames

7 december 2013 door LAMPROYE Jolien

Op de laatste speeldag van de heenronde kwamen de twee damesploegen in actie. Tussen het proeven van wijn en het eten van pannenkoeken door, werd er ook gepingpongd!

Tegen Woluwe A (B2, B4, B6) en derde in de stand stond de dames A-ploeg voor een moeilijke opdracht. Yamina en Jana werden deze week vergezeld door Nele Verhoeven, die graag wilde invallen voor een zieke Liese. Al snel bleek dat de tegenstand bijzonder sterk was, enkel Jana kon stunten, en dan nog wel tegen de B2: 3-1! Ook in de dubbel zetten Jana en Yamina nog maar eens in de verf waarom zij twee keer Belgisch kampioen zijn geworden: 3-0 tegen B2/B4. Tot hier de stunts: verder gold de wet van de sterkste met een 2-8 nederlaag tot gevolg. De A-ploeg staat op het einde van de heenronde op een negende plaats met 16 punten. Een negende plaats staat gelijk aan behoud in eerste nationale, maar het verschil met de tiende plaats en degradatie is quasi nihil, omdat ook Basse Sambre 16 punten heeft behaald. Het belooft dus nog een razendspannende terugronde te worden!

De dames B-ploeg nam het op tegen een sterk Tacko A: C0, C4 en D0. Sofie, Annabel en Maeve betaalden dus vooral leergeld. Al kon Sofie wel voor een knalprestatie zorgen door te winnen tegen de C4 in vijf spannende sets! Ook in de dubbel werd er een setje gewonnen, maar verder geraakten ze niet met een logische 1-9 nederlaag tot gevolg.