Provinciaal kampioenschap veteranen

18 december 2013 door UYTTENDAELE Jeroen

De eerste in de reeks van provinciale kampioenschappen werd op gang geslagen. Het was meteen aan de aller oudsten om de spits af te bijten. Zes veteranen van Meerdaal trokken naar Vilvoorde voor de provinciale kampioenschappen voor veteranen.

De jongelingen, wat relatief is met de middelbare leeftijd van +40, werden verdeeld over 4 poules van elk 3 spelers.
Dirk Lamproye (C0) won in de poule van Rudi Boesmans (C4) en Dirk Dabek (C2).
Stani Denauw (C0) won in de poule van Philip Dannaux (E6), die als speler van Meerdaal zijn debuut maakte, maar verloor van Koen De Roovere (C0). Philip verloor ook van Koen.
Hierdoor stonden onze voorzitter en secretaris al in de kwartfinale tegenover elkaar. Stani had aanvankelijk moeite met de simpele blok van de secretaris, maar haalde de bovenhand in de belle.
Aangezien in een andere kwartfinale de 2 B6-en van Vilvo tegen elkaar speelden, waren er al direct een paar favorieten uit het tornooi geslagen.
De halve finale was voor Stani slechts een voorbereiding op de finale. Patrick Vanloock (C2) was het kind van de rekening.
In de kamp voor het goud stond Koen De Roovere terug aan de overkant van de tafel. Stani revancheerde zich en mag zich de eerste provinciaal kampioen van 2013-2014 noemen.

In het dubbelspel +40 waren er 4 teams ingeschreven die in poulevorm voor de winst gingen. Stani en Dirk wonnen vlot tegen de C-spelers en hadden een matchbal tegen de 2 B6-en van Vilvo maar verloren spijtig genoeg met 12-10 in de belle.

In het dubbelspel +50 behaalden bloedbroeders Marc Verhoven en Rudy Reussens het zilver. Het dubbelpaar met 2 B4-en haalden daar de overwinning.

In het enkelspel werd er bij de +50 in een poule gespeeld van 7.
Rudy verloor van 2 B4-en en een D0, maar won tegen de D4, D6 en E6. Zo behaalde hij het brons.
Bart Vankerkhove haalde het in deze poule van de D6 en E0.
Marc won hier enkel van de E6.

Met 1 x goud, 4 x zilver en 1 x brons keerden we met een mooie buit naar Leuven terug.

Volgende week zondag worden de provinciale kampioenschappen dubbel NG E D C B afgewerkt.

Meer foto's vind je hier.