Vlaams Jeugdcriterium fase 2

19 januari 2014 door LIEVENS Nele

De tweede fase van het VJC ging vandaag door in Herckenrode. De Limburgse lucht deed onze spelers (12!) goed want het werd een topdag voor Meerdaal.

Mirte versloeg haar rechtstreekse concurrent van Diest bij de benjamins meisje en behaalde een plaats in de top 4. Katie versloeg ook heel wat benjamins en preminiemen 1 en eindigt zeker bij de eerste drie.

Yaman werd sterk tweede in zijn poule en mocht dan spelen voor plaatsen 1 tot 4. De zware matchen van de poule speelden echter in zijn nadeel en hij kon de kracht niet vinden om verder te gaan op zijn elan. Een vierde plaats was het resultaat.

Jelle en Jules speelden bij de preminiemen jongens 2 de tegenstand op een hoopje. Jules speelde de beste matchen van zijn leven en kon het Brent de Groof zelfs moeilijk maken. Hij eindigde op een zevende plaats. Jelle kon in de poule 3-0 van Jitse (Vlaams jeugdkampioen) winnen en versloeg daarna in de halve finales Robin van Aarschot met 3-0. Jelle speelde een dijk van een match in de finale tegen Brent de Groof (3-1). Er was vandaag niks aan te doen, Jelle was zonder twijfel de beste.

Bij de meisjes miniemen behaalden we ook mooie resultaten. Sofie werd al bij al gemakkelijk eerste (ondanks de niet te onderschatten tegenstand). Maeve versloeg in een spannende en goede match Britt van Schulen en legde beslag op de tweede plaats. Beter kon dus niet in deze reeks.

Bij de jongens miniemen behaalde Jarne net niet de eerste plaats in de poule, waardoor hij in de halve finale tegen een sterke Kevin Verbruggen moest optreden. In de kleine finale versloeg hij wel makkelijk zijn tegenstander waardoor hij derde eindigt. Pedro trad ook aan bij de jongens miniemen en wist zelfs plaats te leggen op een zeer sterke zevende plaats. 

Wout, Simon en Frank speelden goed mee en konden allemaal één of meerdere matchen winnen. Een plaats bij de top acht was echter te hoog gegrepen vandaag.

Meerdaal mag fier zijn op zijn jeugdspelers.

Coaches van dienst Dirk L en Nele L.