Round-up speeldag 14 - heren

1 februari 2014 door UYTTENDAELE Jeroen

Speeldag 13 was geen hoogvlieger voor onze club. Enkel in 4de B vierden we successen.

In 4de B blijft onze H-ploeg samen met VMS E het klassement aanvoeren. Tegen subtopper Vilvo E wonnen onze jongens olv een subliem spelende Pieter Thysen met 10-6. De I-ploeg daarentegen staat in de kelder van die reeks. Door de rechtstreekse confrontatie met Hurricane G had de I voor het eerst sinds lang de kans om de rode lantaarn door te geven. Wim Hermans en de zijnen sloegen al vlug een kloof die Hurricane niet meer kon dichten: 10-6 en een plaatsje winst in de ranking.

In 2de nationale blijft onze A-ploeg in de hoek waar de klappen vallen. Voor de 3de keer op rij speelden we met een forfait. La Cipale A kwam vlot winnen met 3-13. Bruno Van Damme won zijn 2de B2 van het seizoen.

In landelijke overklaste Hamme A onze B-ploeg. Filip Deleersnijder kon wel een persoonlijk succes vieren door zijn 1ste B4 van het seizoen te verslaan.

De ploegen in 1ste slaagden er ook niet in om punten te pakken. De C-ploeg trok naar Hurricane B, die vorige week nog zwaar verloren hadden bij Meerdaal D. Door het algemene forfait van Diest D was de A-ploeg van Hurricane vrij waardoor de B-ploeg wat versterkt voor de dag kwam. Onze C-ploeg verweerde zich goed, maar als je 5 belles van de 6 verliest, dan weet je wel hoe laat het is. Een stevige 11-5 nederlaag. Quentin Kint vierde zijn comeback na 6 maanden Peru en won prompt zijn eerste wedstrijd. Daar bleef het echter bij. De D-ploeg ging op bezoek bij topper Werchter A. Maxime Lamotte was erop gebrand om een prestatie neer te zetten tegen zijn ex-club en deed dat ook. Hij won 3 wedstrijden in de 12-4 nederlaag.

In 2de provinciale was het deze week ook kommer en kwel. De E ging met 13-3 de boot in bij Lembeek A en de F-ploeg verliet het slagveld van Smash Dolfijn C met 15-1.

In 3de kregen we geen ploeg achter tafel en werd er forfait gegeven aan Diest I.

Naast de H en de I, speelt de K ook in 4de. Werchter E, met oud-lid en cultfiguur Joris Speetjens, kwam op bezoek. Sofie Van Meerbeek was de enige die van Joris kon winnen. De K verloor uiteindelijk met 5-11.

De ploegen in 5de waren wat wisselvallig. In de play-offs 5G kon de L haar eerste punten pakken door een gelijkspel tegen Tacko E. De M wordt stilletjesaan het kneusje van de play-off 5F. Na 2 keer met 12-4 verloren te hebben kregen ze nu forfaitcijfers aan hun broek. De volgende match is het burenduel met Pingouin G. Daar ligt een kans om punten te rapen. De N-ploeg (jeugdreeks) leed een nipte 7-9 nederlaag. Wout Devolder was wel de man van de match met 3 overwinningen.