Vlaamse kampioenschappen

3 februari 2014 door LAMPROYE Jolien

Het afgelopen weekend was het niet al veldrijden wat de klok sloeg, want in Kuringen vonden ook de Vlaamse kampioenschappen voor klassementen plaats. Meerdaal werd vertegenwoordigd door drie spelers. Dirk Lamproye ging als scheidsrechter, Jorn Gielen en Jolien Lamproye als coaches.

Sofie Van Meerbeek trad aan bij de dames D. Zij kon knap twee matchen winnen, telkens in vier sets. In de derde match vocht ze zich terug in de wedstrijd na een 2-0 achterstand, maar in de beslissende set kwam ze net wat tekort. Ze werd dus tweede, en enkel de eersten gingen rechtstreeks door naar de volgende ronde. Er werden nog drie 'lucky losers' getrokken uit de dames die als tweede in de vijf poules eindigden, maar daarbij had Sofie geen geluk.

Wim Hermans is aan een sterk seizoen bezig en ook op de Vlaamse kampioenschappen kon hij twee wedstrijden winnen tegen een E0 en een E4. Winnen tegen een E2, wat gelijkstond aan de poule winnen, zat er echter niet in. Ook hij werd dus tweede in zijn poule en jammer genoeg geen 'lucky loser', exit dus in de poules. 

Yordi De Wel speelde al een hele tijd op een hoog niveau en vertrok dus vol ambities naar Kuringen. Zijn trainingsarbeid werd reeds beloond met goede prestaties in de competitie, maar ook op de Vlaamse kampioenschappen zette hij een knalprestatie neer: hij maakte zijn eigen ambities waar en keerde naar huis met de gouden medaille rond zijn nek. De eerste wedstrijd in de poules was meteen de moeilijkste van de hele namiddag: hij zette een 2-1 achterstand om in winst en ging vervolgens op dat elan verder. In de kwart- en halve finale liet Yordi de tegenstanders geen kans. In de finale liep hij vlot 2-0 uit tegen Jerko Tielemans van Galmaarden. Heel even kon Jerko aanklampen, maar dan maakte Yordi het alsnog koelbloedig af in vier sets met aanvallend tafeltennis. Een hele dikke proficiat, Yordi!

Ook de provincie Vlaams-Brabant deed het bijzonder goed met maar liefst acht medailles. Een kort verslag en de podiumplaatsen per reeks vind je op de site van het provinciaal comité.