VJC fase 3

23 maart 2014 door BEERTS Vanja

Op de eerste lentezondag van 2014 stond de 3e fase van het VJC op het programma. Met maar liefst 15 waren we, een fantastisch aantal. De resultaten van iedereen opsommen, zou wat teveel van het goede zijn, maar we kunnen zeggen dat de sfeer top was en iedereen veel matchen heeft kunnen spelen. Maya, Mathijs, Mathias en Ming konden voor de 1e keer proeven van het VJC.

Maeve kon haar eerste 4 matchen winnen, maar verloor dan van Jitske, Sofie (nipt) en Britt. Een 4e plaats dus voor haar. 
Sofie daarentegen kon alles winnen tot de laatste match. Tegen Jitske kwam ze ook 2-0 voor en de buit leek binnen. Het tij keerde echter nog en ze verloor met 2-3, waardoor ze waarschijnlijk 2e is geworden. Ze doet echter een heel goede zaak in het algemeen klassement.

Jelle won vrij vlot zijn poule. In de halve finale moest hij tegen eeuwige rivaal Jitse. Hij verloor de 1e set en won de 2e. In de 3e set kon hij een 10-8 voorsprong niet verzilveren, meteen het kantelpunt van de wedstrijd. In de strijd om de 3e plaats was de veer een beetje gebroken en tegen een defensievere speler kwamen Jelle's topspinnen er niet meer uit.

Jarne beleefde een dag zoals deze te verwachten was. In de poule vrij vlot 2e, dan verlies tegen Kevin en om de 7e plaats zijn laatste match nog winnend kunnen afsluiten. Zijn zus Mirthe begon minder goed aan de dag, maar kon uiteindelijk toch nog 3 matchen wat waarschijnlijk een 6e plaats oplevert.

Alle anderen konden af en toe een match winnen en veel ervaring opdoen. Een plaats in de top 8 zat er niet meer in.