Round-up speeldag 20 - dames

24 maart 2014 door LAMPROYE Jolien

De eindfase in eerste nationale belooft nog bijzonder spannend te worden. Met nog twee speeldagen te gaan is Montois A al zeker van degradatie. Wie de tweede ploeg wordt die degradeert is nog een groot vraagteken. Er zijn drie ploegen die strijden tegen degradatie: Meerdaal A, Champ d'en Haut A en Etoile Basse Sambre A. 

De dames van de A-ploeg weten dus wat hen te doen staat: punten pakken. Afgelopen speeldag kwam Schulen A, zevende in de stand, naar Leuven met Helena Vermeersch (B6), Gwen Ceux (C2) en Lies Van der Goten (C2). Daartegenover stonden Jana (B6), Liese (B6) en Yamina (C0). Jana verloor in 4 sets tegen Lies, maar won daarna vrij vlot tegen Helena en Gwen. Ook Liese won twee wedstrijden: tegen Lies en tegen Gwen. Yamina won tegen Gwen en samen met Jana de dubbel met 3-1. Tel al deze individuele overwinningen op en de A-ploeg doet wat het moet doen: punten pakken. 6-4 ! Een mooie overwinning, proficiat dames! Volgende week speelt de A-ploeg opnieuw thuis, dit keer tegen Montois A. Zij staan weliswaar laatste in de stand, maar spelen meestal met een B4 en twee B6'en. Bij deze een warme oproep naar alle supporters om de dames te komen aanmoedigen in hun strijd om het behoud in eerste nationale! 

Ook de dames B-ploeg kwam in actie. Annabel, Maeve en Mirte (D6, D6 en NG) speelden tegen Blauwput A (C4, C6 en D6). Annabel en Maeve wonnen beiden redelijk vlot tegen de D6. De stunt van de dag was zonder twijfel Maeve die in vier sets kon winnen tegen de C6 en zo haar eerste C-speelster ooit klopt, proficiat Maeve! Verder gold de wet van de sterkste, waardoor de wedstrijd eindigde op een 3-7 nederlaag. De laatste speeldag speelt de dames B-ploeg tegen de leider in de reeks, Tacko A.