C-ploeg lost de verwachtingen in en wint topper in eerste provinciale!

Onze A-ploeg (2e nat) kreeg afgelopen zaterdag Nodo A over de vloer. Nodo, een middenmoter in 2e nationale, kwam verzwakt naar leuven (B4, B4, B6, D6). Logischerwijze boekte de A-ploeg een eenvoudige overwinning met Jorn, Sander en Hans die al hun match wonnen. Pieter Philippaerts wist ook zijn match mee te pikken met winst tegen de D6. Mooie overwinning en pieter die zijn debuut maakte in 2e nationale is ook het onthouden waard.

De B-ploeg (landelijke) met in hun opstelling Jimmy, Vanja, Yordi en Maxime moesten proberen de 3 punten thuis te houden tegen Salamander D. De tegenstanders kwamen met C0, C0, C0 en C2 dus normaal ‘a walk in the park’ voor onze jongens. Dit bleek ook want Jimmy en Vanja namen samen 8 overwinningen voor hun rekening, Yordi kende een mindere dag en moest zich tevreden stellen met een 2 op 4. Maxim won er één wat de eindscore op een 11-5 overwinning bracht.

De meeste aandacht deze speelweek ging naar de C-ploeg (1e prov) die de topper speelde tegen leider Vilvo A, met als inzet de eerste plaats in eerste provinciale. Op Papier is Vilvo A natuurlijk de betere ploeg met B6, B6, B6, C0. Daartegenover hadden wij Koen Popleu, Kurt Van Dam, Kenny en Jakson. De match begon uitstekend met overwinningen van Jakson en Kenny stond het meteen 2-0. Vilvo is echter een niet te onderschatten ploeg en wist zich terug te vechten tot uiteindelijk 6-6. Op dat moment was het ‘money time’ en wist onze ploeg wederom een kloof te slaan door zijn 2 matchen te winnen. Finaal was het Koen die de 9 op het scorebord bracht. 9-7 was het eindverdict en uitblinker tijdens deze ontmoeting was zonder enige twijfel Koen ‘PATSER’ Popleu met een 4/4. Jakson en Kenny wonnen beiden 2 matchen en Kurt won er één. Well done boys! Nu staan we terug op kop en zijn niet van plan deze plaats nog af te staan.

Onze D-ploeg (leider in 2e prov) speelde zaterdag avond op verplaatsing in Blauwput B. Aangezien Tacko A de dag voordien punten had laten liggen was dit de kans om een kloof te slaan met de nummer 2 in de stand. Met Emily, Bart, Kevin en Eddy in de ploeg leek niets ons tegen de houden om een stevige overwinning te behalen. En zo geschiede het ook! Kevin en Emily kenden een topdag en wonnen al hun match. Bart zorgde voor een 2 winstmatchen en Eddy wist één match winnend af te sluiten. Eindstand was 5-11 In ons voordeel en nu zijn we nog sterker leider. Emily wist zaterdag zelfs 8/8 te doen door ook bij de dames in de namiddag alles te winnen, straffe prestatie!

De E-ploeg (2e prov) moest op verplaatsing naar Vilvo en het opnemen tegen hun C-ploeg. Op papier waren dit ongeveer twee evenwaardige ploegen en dit drukte zich ook uit in de eindstand: 8-8. Stefano en Frederic wonnen elk 3 matchen, Kris nam er 2 voor zijn rekening en Liese kende een wat ongelukkige dag en kon geen match winnend afsluiten (wel een nipte belle verloren). Door deze prestatie blijft onze E-ploeg op een mooie 4e plaats in de rangschikking.

De F-ploeg (2e prov) moest het thuis opnemen tegen Smash Dolfijn D, titelkandidaat in 2e provinciale. Wij hebben de kaart van de jeugd getrokken met in de ploeg Jelle, Toon, Kiara en Janus. Ze moesten het wel opnemen tegen C2, C2, C4, E0. Al snel bleek dat dit Aarschot een maatje te groot was voor onze ploeg. Meerdaal verloor hier met 4-12, maar desondanks was er toch een mooie prestatie van Kiara. Zij kon nl. winnen van een C2, dit beloofd voor de rest van het seizoen! Kiara won uiteindelijk 2 matchen, Jelle en Janus elk 1 en Toon kende een ongelukkige avond door 2 belles te verliezen.

Ook nog in 2e provinciale speelde onze G-ploeg uit tegen Werchter B. Werchter trad enkel met C-spelers aan tegen onze ploeg met Florin (D2), Filip (D4), Jolien (D4) en Noah (E0). Op papier dus ‘mission impossible’ en dat bleek ook in de praktijk. Enkel Florin kon een match winnen en op het einde gaf een speler van Werchter ook nog twee match forfait wat de einduitslag op 3-13 nederlaag bracht. Hiermee blijft onze ploeg steken op een laatste plaats. Het is nog niet te laat maar komende weken zal er toch iets moeten gewonnen worden.

De H-ploeg (3e prov) met Linye, Rodolfo, Jules en Mattijs in de ploeg boekten een knappe overwinning thuis tegen Vilvo D (met D2, D4, D4, D4). Uitblinkers waren Linye en Jules die elk 3 matchen wonnen, Rodolfo won er 2 en Mattijs was deze keer goed voor één match. Dit bracht de eindscore op 9-7 en vooral een mooie teamprestatie! Met deze overwinning heeft de H-ploeg enkele belangrijke punten gepakt en staan ze nu op een gedeelde 9e plaats. Als er volgende weken doorgegaan wordt op dit elan, wie weet waar deze ploeg zal eindigen.

De I-ploeg (3e prov) met in de ploeg Rupert, Anton en Steven (allen E2) moest het thuis opnemen tegen het sterkere Humbeek B. Al onze spelers wonnen één match wat de eindscore op een 3-13 nederlaag bracht aangezien we maar met 3 speelden. De I-ploeg staat alleen laatste en het zal dus kwestie zijn volgende weken extra hard te vechten voor elk punt.

De K-ploeg (4e prov) heeft thuis een 6-10 nederlaag geleden tegen Essenbeek C. De tegenstanders kwamen voor de dag met enkel D-spelers tegenover onze ploeg met E-spelers (Mathias, Jolan, Pooya en Mona). Ze hebben zich kranig verdedigd maar het heeft toch niet mogen zijn. Uitblinker van de dag was Mathias met 3 winstmatchen tegen D2, D4 en D6, straffe prestatie! De anderen wonnen elk één match waarbij Jolan ook van de D2 wist te winnen. De K-ploeg blijft hiermee op een vierde plaats staan, op 2 punten van de leider. Alles is dus nog mogelijk!

De L-ploeg (4e prov) leed een 5-11 nederlaag tegen Overijse D. Er waren toch wel twee spelers in vorm, Maarten Lamey (E6) en Murshid Samoon (NG). Maarten wist 2 matchen te winnen en Murshid, als NG zijnde, wist maar liefst 3 matchen te winnen waaronder een E2.

De M-ploeg (5e prov) was deze week vrij en de N-ploeg (5e prov) speelde met drie spelers 8-8 gelijk tegen Tacko I.

Onze Dames ploeg (landelijke) kreeg deze week Nodo B op bezoek. Afgelopen weken lieten onze ladies al geen spaander heel van de tegenstand. En wat had U gedacht, ook nu wisten ze eenvoudig te winnen met 8-2. Emily won al haar match, Sofie en Aparna elk 2. Stilaan beginnen onze dames de vrees voor elke tegenstand te worden en zeker met Emily die nog steeds ongeslagen is in de reeks.