Verslag Provinciaal Criterium klassementen

Afgelopen zondag vond te PW Diest het provinciaal criterium voor klassementen plaats. Op dit tornooi kan men kwalificatie afdwingen voor het Vlaams Kampioenschap (begin februari) door bij de eerste 2 te eindigen van je reeks. In totaal hebben 11 spelers van TTC Meerdaal een podiumplek behaald, proficiat!

Bij de heren NG was het Lander die de kleuren van Meerdaal moest verdedigen en dit deed hij met glans, hij werd nl. eerste van zijn reeks.

In de reeks heren D hadden we Mattijs en Jules in onze rangen staan. Voor Jules was het eindstation de halve finale waar hij verloor tegen een sterke D6 van Tacko (Johan Vansnick), zeker geen schande om hiervan te verliezen. Mattijs heeft het zelfs tot in de finale geschopt maar daar moest hij jammer genoeg de duimen leggen voor een speler van Werchter.

In de reeks dames D wist ook Katie de finale te halen. Hier moest ze wel haar meerdere herkennen in Lien Backx en behaalde dus een mooie zilveren medaille.

Voor Kiara Roskin was het overbodig om naar Diest af te zakken. In de reeks dames C was zij de enige deelneemster waardoor ze vanzelfsprekend eerste was.

Kenny en Jelle waren onze hoop voor succes in de reeks heren C. Er waren slechts 5 deelnemers in deze reeks waardoor iedereen tegen elkaar moest in één poule. Jelle speelde een meer dan degelijk tornooi door enkel te verliezen van Kenny en van de uiteindelijke winnaar, Johan Marcoen. Kenny leed ook twee nederlagen en kende niet zo’n goede dag. Door de onderlinge matchen van de tegenstanders strandde Kenny op een tweede plaats en Jelle werd mooi derde. Kenny mag zich in de handjes wrijven dat Jelle zo goed gespeeld heeft in de andere matchen, anders zat er voor hem geen tweede plaats in.

In de reeks heren B waren het Sander en Yordi die het moesten opnemen tegen twee thuisspelers, Anton Spaepen en Davy Vanvinkenroye. Sander kende een mindere dag en wist geen enkele match winnend af te sluiten. Ook Yordi beleefde geen topdag, al kon hij wel de maat nemen van Sander. Yordi behaalde hiermee de derde plaats en Sander werd vierde.

Dan hadden we ook nog de dames B. Hier waren slechts twee deelneemsters, Sofie en Emily. Onze twee dames mochten onderling uitmaken wie eerste en wie tweede werd. Het was uiteindelijk Emily die de match kon binnenhalen. De twee vriendinnen gingen achteraf samen met de glimlach op de foto.

We kunnen zeker spreken van een succes voor Meerdaal en dus proficiat aan allen! Voor zij die niet bij de eerste 2 geëindigd zijn, geen nood, begin januari op het provinciaal kampioenschap te Wemmel is er nog een kans voor kwalificatie voor het Vlaams Kampioenschap.

Uw reporter Kenny