Verslag Vlaamse Jeugdkampioenschappen

Afgelopen zondag, 12 november, vond te Merksplas (Antwerpen) het Vlaams Jeugd Kampioenschap plaats. Met Sofie, Yordi, Kevin en Jelle hadden we vier spelers van ons die de eer van  Vlaams-Brabant hoog moesten houden.

Allereerst hadden we Jelle bij de Cadetten jongens. Jelle zou in topvorm moeten zijn want de tegenstanders waren van een hoog niveau. Jelle begon de dag niet zo goed met een 0-3 nederlaag tegen Jeffrey (D0) van Werchter, hij was duidelijk nog niet goed wakker. De volgende match, tegen een E0,  kon Jelle wel naar zijn hand zetten. Als derde match moest hij het opnemen tegen Floris Surmont, D2 van Schulen en opkomend talent. Jelle speelde een degelijke match maar moest zich toch gewonnen geven in de belle. Jelle speelde nadien nog zes wedstrijden maar kon er geen meer winnen. In totaal won Jelle dus één match en verloor drie belles. Jelle kende zeker geen topdag maar hopelijk neemt hij deze ervaring mee voor de rest van het seizoen. Jelle eindigde uiteindelijk als 9e in de rangschikking.

Bij de Junioren jongens hadden we zowel Kevin als Yordi. De eerste match in deze reeks was meteen een clash tussen onze twee jongens. Yordi bleek een klasse te sterk voor Kevin en won met 3-0. Kevin moest het als C2 opnemen tegen allemaal sterkere jongens dus hij speelde met geen enkele druk. Kevin speelde zeer mooi tafeltennis en maakte het sommige tegenstanders knap lastig. In totaal kon Kevin één match winnen en hij speelde ook een kraker van een match tegen Wouter Devue (C0), waar hij maar nipt in de belle van verloor. Kevin heeft getoond dat er in de toekomst zeker met hem rekening gehouden zal moeten worden en dat hij het iedereen moeilijk kan maken. Kevin eindigde als 9e in de rangschikking.

En hoe bracht Yordi het er verder van af bij de Junioren? Inclusief de winstmatch tegen Kevin won Yordi in totaal 5 van zijn 9 matchen. De matchen tegen Laurens Devos (A11) en Olav Kosolosky (B0) waren logisch nederlagen en heeft Yordi geprobeerd het beste van zich te gegeven. Yordi heeft ook nog twee wedstijden verloren tegen Wouter Devue (C0) en Basten Aneca (B6). Dit zijn twee spelers die het iedereen knap lastig gemaakt hebben en zo heeft Yordi er ook nipt 2 belles van verloren. Wel moet gezegd worden dat Yordi het geluk niet aan zijn zijde had maar dit zijn momenten waar zeker uit geleerd zal worden. Yordi eindigde finaal op een 4e plaats. Net geen podium maar hij verdiende zeker meer!

Als laatste hadden we Sofie bij de Junioren meisjes. Sofie begon de dag jammer genoeg met een verliesmatch in de belle tegen een Jolien Berniers (2e in de eindrangschikking). De volgende wedstrijd was tegen de topfavoriete, Julie Van Hauwaert (B4). Sofie verloor hier met 1-3 en Julie ging uiteindelijk aan de haal met de gouden medaille. De twee volgende matchen kon Sofie wel winnen wat hoopgevend was. Nog vier matchen had ze te gaan maar in geen enkele match kon Sofie echt haar stempel drukken en verloor haar laatste vier matchen. Hierdoor werd ze 7e in het eindklassement. Sofie kende duidelijk een minder dagje met af en toe een mentaal dipje maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat ze volgende keer podium haalt!

Al bij al was het geen Topdag voor Meerdaal maar trainer Jorn weet nu wel weer waar aan gewerkt moet worden. Voor de uiteindelijke stand van de provincies en fair play klik hier.