Verslag speelweek 8

Laten we deze week het verslag eens beginnen met de damesploeg. Onze dames van deze week waren Emily, Sofie en Annabel. Ze moesten zaterdagnamiddag naar Lipalet B. Ook deze week werd er weer overtuigend gewonnen. Emily en Annabel wonnen beiden al hun matchen en Sofie moest haar meerdere herkennen in de C2 van Lipalet. Een knappe 1-9 overwinning, proficiat Dames!

Deze week waren het Jorn, Sander, Jan en Jimmy die de A-ploeg naar een overwinning moesten helpen. Ze moesten op verplaatsing naar Raquette Rouge Basecles B (4e in de stand) dat speelde met één B2 en drie maal B4. Onze mannen kenden duidelijk een moeilijke avond en gingen met een 10-6 nederlaag de boot in. Jorn was nochtans in vorm met een 3/4 en een belle verloren in de laatste match, maar zijn andere ploegmaten moesten zich tevreden stellen met elk 1/4. Jammer van deze nederlaag, maar er is nog niets verloren want staan nog altijd op een gedeelde eerste plaats met Stekene A. Volgende speelweek vindt ‘the big battle’ plaats tegen Stekene A met dus als inzet de leidersplaats, wij hebben alvast het thuisvoordeel!

De B-ploeg had een verplaatsing naar Hasselt voor de boeg, waar het tegen hun B-ploeg zou spelen. Voor de gelegenheid heeft ‘coureur’ David Scheers nog eens meegespeeld, samen met Vanja, Yordi en Koen. Tegen de voorlaatste in de stand zou onze ploeg normaal gezien geen problemen mogen kennen. Uiteindelijk boekte onze B-ploeg ook een ruime overwinnen, nl. 4-12. Vanja was goed voor een 4/4, Koen en David wonnen elk drie matchen en Yordi won er twee. Wel moest Yordi zijn laatste match forfait geven wegens kniepijn, hopelijk niets erg want we hebben je nodig Yordi!

De C-ploeg had wat recht te zetten na de pijnlijke nederlaag van afgelopen week tegen Vilvo B. Deze week was Dilbeek A de tegenstander. Kurt moest last minute afzeggen wegens ziekte maar gelukkig was ‘good old’ Dirk Lamproye er die hem kon vervangen. De andere spelers waren Kenny, Jackson en Quentin. Dilbeek speelde niet op volle sterkte en speelde met C0, C2, C4, D6. De C-ploeg boekte al bij al een eenvoudige uit overwinning. Kenny, Jaskon en Quentin wonnen 3 matchen en Dirk 1, wat de eindscore op 6-10 bracht in het voordeel van Meerdaal. Volgende week is Blauwput A aan de beurt, benieuwd of de C-ploeg hier ook zal tegen kunnen winnen?

De D-ploeg kende deze week een solide overwinning. Het won met 1-15 op verplaatsing tegen Lembeek B. Zowel Kevin, Eddy als Stefano bleven ongeslagen en deden een mooie 4/4. Alexander moest één match prijsgeven maar deed toch knap 3/4. Hierdoor blijft de D-ploeg op koers voor promotie naar eerste provenciale. Volgende week zal bepalend worden, dan wordt er nl. gespeeld tegen Tacko A, tweede in de stand. Supporters zullen zeker nodig zijn dus voor zij die onze jongens willen steunen, allen naar het lokaal van Tacko vrijdagavond 24/11!

De E-ploeg leed deze week een nederlaag tegen voorlaatste in de stand, Smash Overijse B. Frederic won 3 matchen, Kris deed 2/4, Pieter won één wedstrijd en Florin kon jammer genoeg geen match winnen. 10-6 was de eindscore voor Overijse. Meerdaal E blijft wel nog steeds op een knappe 4e plaats staan achter de drie promotiekandidaten.

De F-ploeg, dat in dezelfde reeks speelt dan de E-ploeg, kon deze week ook niet winnen. Het moest op verplaatsing spelen tegen Vilvo C. Vilvo kwam heel sterk voor de dag en daartegen waren onze spelers duidelijk niet opgewassen. De spelers van Vilvo waren allemaal zeer ervaren, wij daarentegen trokken de kaart van de jeugd met Jelle, Toon en Annabel. Wim Hermans wist gelukkig nog de ploeg uit de nood te helpen nadat Sofie moest afzeggen. Het was Jelle die het beste niveau haalde met 2/4, de rest won allemaal één match wat de eindscore op een 11-5 nederlaag bracht. In de rangschikking blijft de F-ploeg op een 8e plaats staan.

De G-ploeg moest thuis tegen nummer 2, Tacko A. Onze jongens hebben het beste van zichzelf proberen te geven maar het moet gezegd worden, Tacko was enkele maatjes te sterk. Vincent wist wel knap twee matchen te winnen en ook Johan won een match wat voor de uitslag van 3-13 zorgde.

Onze H-ploeg kreeg thuis Tacko H over de vloer. Voor alles goed en wel begon was de match eigenlijk al gedaan. Tacko kon weinig weerwerk bieden en onze ploeg won zelfs met een verpletterende score van 16-0.

De I-ploeg trok deze week naar Pingouin C. Onze ploeg begon vol goede moet en kon goed mee tot 3-3, maar dan zorgde de thuisploeg een kloofje. Uiteindelijk verloren we met 10-6. Pieter Thysen en Jan wonnen beide 2 matchen, Noah en Pieter Dannaux wonnen elk 1 match. De I-ploeg blijft op de laatste plaats en wacht nog steeds op hun eerste overwinning.

De K-ploeg wist ook deze week zwaar uit te halen. Vorige week won het met 15-1 tegen Tacko E, nu doet het dit kunstje over en wint opnieuw met 15-1 tegen Smash Overijse E. Hiermee blijft de K-ploeg eerste en perfect op titelkoers. Volgende week moet de K-ploeg tegen Hurricane E dat evenveel punten telt dan onze ploeg, benieuwd wie de leidersplaats in handen zal nemen?

De L-ploeg kon zich deze week niet doordrukken en leed een 11-5 nederlaag in en tegen Dilbeek E. Het waren Jolan en Niels die elk twee matchen konden winnen, Mona deed 1/4 en Anton kon deze week geen match winnen.

Onze M-ploeg speelde thuis tegen tweede in de stand, Humbeek D. De tegenstanders hadden de sterkere klassementen maar het was heel de avond spannend wie met de punten zou gaan lopen. Naar het einde toe stond het 7-7, met nog twee matchen te gaan was alles mogelijk. Jammer genoeg kon onze ploeg niet voor een stunt zorgen en verloren het met 7-9. Lotte, Katie en Pieter wonnen elk twee matchen. Thierry was goed voor één match.

De N-ploeg wist deze week wel te winnen. Op verplaatsing bij Smash Dolfijn H won het met 7-9. Man van de match was Maarten Lamey met 4/4.