Verslag speelweek 9

De A-ploeg heeft weer orde op zake gesteld in 2e nationale. Na het puntenverlies van vorige week tegen Basecles B heeft het zaterdag met een verpletterende score van 15-1 gewonnen van Stekene A, leider in de stand. Door deze knalprestatie hebben onze mannen die koppositie weer overgenomen en staan ze weer perfect in polepositie om de heenronde op een eerste plaats af te sluiten en wie weet houden ze dit vol tot de laatste speeldag. Spelers van dienst waren Jorn, Sander, Hans en Yordi. Domper op de feestvreugde was dat Hans zijn laatste match forfait moest geven wegens pijn aan de rug, hopelijk is hij beter tegen volgende week.

De B-ploeg zou op zich een ontspannen avond moeten kennen tegen Eikenlo A (B6, C0, C0, E6). Ons team speelde met Jan, Pascal (terug uit blessure) Jimmy en Kenny. Al bij al werd er makkelijk met 11-5 gewonnen maar er werden wel enkele verassende nederlagen geleden. Zo wonnen Pascal en Jimmy beiden slechts twee matchen, ze verloren beiden van de C0’en. We zijn er wel van overtuigd dat ze er volgende week terug zullen staan! Jan blonk uit met een 4/4 en Kenny, normaal vaste waarde in de C-ploeg, deed ook zijn duit in het zakje met 3 winstmatchen. Van de B-ploeg zijn we ondertussen gewoon dat ze steeds een sterke teamprestatie leveren! Volgende week trekt de B-ploeg naar Mechelen tegen Salamander A. Bij winst verovert onze ploeg opnieuw de eerste plaats. So Supporters, be there!

In 1e provinciale stond de topper tussen nummers twee en drie op het programma, Meerdaal C tegen Blauwput A. Inzet van deze match was de tweede plaats en winnen voor onze ploeg zou betekenen dat er een kloofje zou kunnen geslagen worden met de derde in het klassement. Onze ploeg kwam quasi met de sterkst mogelijk ploeg aan de start, met Koen, Kurt, Jakson en Stani. Er werd een spannende match verwacht want Blauwput A heeft het de andere ploegen al flink lastig gemaakt. Maar niets bleek minder waar. Onze ploeg ging er als een speer vandoor, zonder omkijken! Voor de supporters het goed en wel beseften stond de eindscore van 13-3 op het bord. Dikke pluim voor Koen en Jakson die elk hun vier machten wisten te winnen, Kurt deed 3/4 en Stani 2/4. Paster van de ploeg was toch wel Jakson door al zijn vier matchen te winnen met 3-0, dat is een prestatie om U tegen te zeggen!

Ook in 2e provinciale was er een geladen duel. Meerdaal D moest op verplaatsing naar Tacko A. Onze ploeg stond eerste in de rangschikking met nog steeds een ongeslagen status. Tacko A telde wel maar één punt minder, dus het was zaak om hier te gaan winnen en zo onze titelambities nog wat meer in de verf te zetten. Tacko kon wel rekenen op Pravda Ondrej, C0, maar zeker B6 waard. De tegenstanders kwamen dus sterk voor de dag met daarnaast ook nog Johan Rodeyns (C2), Bruno De Cat (C2) en Raf Nolmans (C2), een zeer ervaren ploeg. Wij speelden met Dirk, Quentin, Bart en Kevin. En ja hoor, zoals verwacht waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en het werd een ware thriller! Het eerste deel van de avond gaven beide ploegen elkaar geen duimbreedte toe en stond het 4-4. We wisten allemaal dat er een kloof geslagen moesten worden en dat hadden Bart en Kevin goed begrepen, ze wisten beiden hun match te winnen en zo werd het 4-6 in ons voordeel. Daarna bleef het spannend maar het was Meerdaal D dat met 7-9 won. Quentin en Bart wonnen elk 3 matchen, Kevin won er twee en Dirk was goed voor één match maar wel een zeer belangrijke! Pravda Ondrej van Tacko bleef ongeslagen, Kevin en Quentin verloren wel maar nipt in de belle tegen hem. Door deze overwinning heeft de D-ploeg hun voorsprong in het klassement tot 3 punten vergroot op eerste achtervolger, Tacko A. Hiermee hebben ze een gouden zaak gedaan in de race voor de titel en promotie naar eerste provinciale!

De E- ploeg had deze week ook zware tegenstand, het moest nl. op verplaatsing spelen tegen Lembeek A, eerste in de stand en grootste titelkandidaat. Sinds dit seizoen is verloren zoon, Karel Dammans (B6), teruggekeerd naar de club waar hij destijds begonnen was met tafeltennis. Met zo een topper in de ploeg is het natuurlijk makkelijk spelen, wetende dat Karel week na week garant staat voor 4 winstmatchen met zijn B6 klassement. Verder speelde Lembeek nog met C0, C4 en C6. Onze E-ploeg had niets te verliezen tegen deze ploeg en kon dus zonder druk spelen. En ja hoor, onze jongens hebben voor een kleine stunt gezorgd door knap 8-8 te spelen. Zowel Alexander als Stefano kenden een uitstekende avond en wisten elk 3 matchen te winnen. Eddy en Frederic wonnen beiden één match. Lembeek A is wel nog steeds leider in de reeks en onze ploeg staat knap op een vierde plaats. Het zou mooi zijn moest de E-ploeg deze plaats kunnen vasthouden.

De F-ploeg (in dezelfde reeks dan de E-ploeg) was duidelijk niet bij de pakken blijven zitten na het verlies vorige week tegen Vilvo C. Deze week moest er thuis gespeeld worden tegen Dilbeek C, dat kwam opdagen met D0, D0, D4 en E6. Wij geloofden wederom in de jeugd en deze week waren het Jelle, Toon, Michiel en Kiara die een ploeg vormden. Michiel was ongenaakbaar en deed 4/4. Kiara en Jelle deden elk 3/4 en Toon was goed voor 2 overwinningen. Einduitslag was 12-4.

De G-ploeg kende iets minder geluk deze week. Lembeek B ging met de drie punten lopen door in Meerdaal met 6-10 te winnen. Florin en Filip speelden meer dan goed door elk twee matchen te winnen. Annabel en Vincent moesten zich tevreden stellen met elk één overwinning. Deze nederlaag is zeker geen schande, wetende dat Lembeek met allemaal sterkere klassementen voor de dag kwam. Het was vooral voor Annabel een wat ongelukkige avond omdat ze haar andere matchen steeds nipt verloor maar ze mag meer dan tevreden zijn met haar niveau en zoals zij nu speelt is ze een gevaar voor elke tegenstander!

De H-ploeg moest het thuis ook opnemen tegen Lembeek, maar hier was het wel hun C-ploeg. Ook hier waren de tegenstanders op papier veel sterker. Ondanks dat Lembeek de hogere klassementen in de ploeg had, wist onze ploeg 8-8 te spelen. Linye deed 3/4, Pieter en Jules elk 2/4 en Noah won één wedstrijd. Hierdoor blijft de H-ploeg op een 7e plaats staan. De ploeg begon het seizoen met vier zware nederlagen, nadien werden er door versterking wel vier overwinningen geboekt en nu dan een gelijkspel. Door deze sterke remonte is de H-ploeg goed op weg om het behoud te verzekeren.

De I-ploeg had het niet onder de markt met Blauwput C. Onze jongens gaven alles van zichzelf maar verloren 5-11. Het was Mattijs die voor de zoveelste keer liet zien dat hij in topvorm verkeerd en hij was goed voor 4/4. We weten allen al lang dat Mattijs een groot talent is en zijn benieuwd wat hij dit seizoen nog allemaal zal laten zien. Jan wist ook nog één match te winnen.

De K-ploeg is deze week zijn leidersplaats kwijtgespeeld. De ploeg moest nl. tegen Hurricane C, tweede in de stand met gelijk aantal punten. Hurricane speelde in een opstelling met enkel D-klassementen terwijl wij met vier E2’s het duel aangingen. Het heeft niet mogen zijn en Hurricane won met 13-3. Matthias wist 2 matchen te winnen en Steven kon één match winnend afsluiten.

Hierdoor heeft het de leidersplaats overgenomen van onze ploeg. Wij volgen nu op twee punten, dus de strijd om de eerste plaats is zeker nog niet gedaan! Het zal niet makkelijk worden maar de tweede plaats geeft ook recht op promotie dus het zal zaak zijn deze plaats in het klassement vol te houden.

De L-ploeg kon deze week jammer genoeg niet winnen en wacht dus nog op zijn eerste overwinning van het seizoen. Werchter kwam bij ons winnen met 5-11. Aan inzet was er zeker geen gebrek maar het heeft wederom niet mogen zijn. Volgende week is er een nieuwe week dus opnieuw nieuwe kansen!

De M-ploeg moest zich deze week tevreden stellen met een 8-8 puntendeling tegen Hurricane H. Mona en Lander waren het beste in vorm en wonnen beiden 3 matchen. Pieter won twee matchen en Hans kon zich jammer genoeg niet doordrukken en wist geen match te winnen.

Net zoals de M-ploeg speelde de N-ploeg 8-8 en dit tegen Blauwput E. Dit was een zwaarbevochten gelijkspel en hierdoor springt de N-ploeg naar de vierde plaats in het klassement. Als de ploeg deze positie kan vasthouden wenkt een plaats in de play-off.

Last but not least, the ladies. De dames van deze week waren Sofie, Kiara en Aparna. Aan Emily en Annabel werd deze week wat rust gegund. Alhoewel ze niet moesten spelen, waren ze wel op post om hun team aan te moedigen, dat is waar het woord ‘team’ om draait. De tegenstander was Merksplas A met C2, C2 en NG. Er werd zonder al te veel moeite met 8-2 gewonnen en daarna mochten de dames verdient aanschuiven aan tafel voor een lekkere lasagne, gemaakt door de mama van Sofie.

We onthouden van deze week vooral dat de A-ploeg terug de eerste plaats heeft bemachtigd in 2e nationale, de C-ploeg die de belangrijke match tegen Blauwput wint en de D-ploeg die triomfeert in de topper tegen Tacko A.

Dat was het voor deze week! Stay tuned.