Verslag speelweek 10

Het was werkelijk een TOP week voor Meerdaal! Zowel bij de vrouwen als bij de mannen werden belangrijke matchen gewonnen met het oog op de titel.

We kunnen niet anders dan te beginnen met de damesploeg, zij speelden de topmatch in en tegen Kruibeke. Onze ploeg stond eerste in het klassement met drie punten meer dan Kruibeke, dat wel nog een match tegoed heeft. Winnen zou dus betekenen dat er een wezenlijke kloof zou geslagen worden en het de heenronde zouden afsluiten op de eerste plaats. Dames van deze week waren Emily, Jana en Jolien. We dachten allen dat het ‘smooth sailing’ zou worden maar er was stevige tegenwind op Kruibeekse bodem aanwezig. Kruibeke gaf van het begin af aan geen duimbreed toe en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met 3-3. Dan was het moment van de dubbelmatch. Emily en Jana wisten deze met verve binnen te halen. Kruibeke wist wel terug de volgende match te winnen waardoor de bordjes terug gelijk stonden. Emily en Jana wisten wat hun te doen stond. En ja hoor, ze wonnen beiden hun match en zo werd het een namiddag met een happy ending! Onze dames toonden nog maar eens dat ze een echt powerteam zijn en dat als het erop aan komt ze steeds boven zichzelf uitstijgen. Achteraf vloeide de cava rijkelijk en dit was zeker op zijn plaats! Emily deed 3/3, Jana en Jolien beiden 1/3 en samen wonnen Jana en Emily ook nog de dubbel. Volgende week zijn de dames vrij dus de heenronde zit erop. Zeker nog het vermelden waard is dat Emily en Annabel deze heenronde afsluiten met een clean sheet, beide dames verloren geen enkele match!

De A-ploeg maakte deze week een uitstap naar Hannut A. Spelers langs onze zijde waren Jorn, Sander, Pascal en Jimmy. De thuisploeg speelde met B0, B6, B6, D4. Zoals verwacht wonnen onze mannen vrij eenvoudig met 5-11. Sander speelde wel een belle tegen de B0 maar moest daarin zijn meerdere herkennen. De ploeg blijft door deze overwinning eerste met twee punten meer dan Stekene A. Achteraf mochten onze mannen genieten van een lekkere Raclette Grill.

Naast de dames was er nog een topmatch: Salamander Mechelen A – Meerdaal B. Salamander Mechelen A was eerste in de stand met slechts één punt meer dan onze ploeg. Winnen zou betekenen dat onze B-ploeg de eerste plaats zou overnemen en zou vooral voor een mentale boost zorgen. De mannen die deze klus moesten klaren waren Hans, Vanja, Jan en Yordi (4xB4). De thuisploeg speelde met de verwachte opstelling van B4, B4, B4, B6. Kurt en Kenny waren mee afgereisd om de ploeg aan te moedigen. Het waren Vanja en Hans die meteen voor een 2-punten kloof zorgden. Onze jongens konden deze voorsprong vasthouden en bij 4-6 werden er achtereenvolgens drie matchen gewonnen, waardoor de overwinning een feit was. Uiteindelijk werd het nog 6-10. Hans was man van de avond met een knappe 4/4. Vanja deed 3/4, Yordi 2/4 en Jan won één match. Het was dus Hans die voor de ogen van Vanja met de titel van ‘Patser van de avond’ aan de haal ging. Door deze glorieuze overwinning hebben we opnieuw de eerste plaats in handen en zijn we een stap dichter bij promotie. De avond werd afgesloten met een Gouden Carolus in de hand. Salamander Mechelen heeft nu een stevige mentale dreun gekregen, benieuwd of ze daarvan zullen bekomen?

De C-ploeg ging afgelopen vrijdag op verplaatsing spelen tegen Essenbeek A. Koen, Jackson, Kurt en Kenny waren hier van dienst. Allereerst moet er wel gezegd worden dat Essenbeek sinds dit seizoen in een nieuwe zaal speelt. Een stockageruimte moet daar fungeren als omkleedruimte en van douches was er al evenmin sprake. Terug de focus op de match. Er werd een zeer solide teamprestatie geleverd door met 5-11 te gaan winnen. Koen, Kurt en Kenny wonnen elk 3 matchen en Jackson deed 2/4. Wel had er zwaarder gewonnen kunnen worden. Zowel Kurt, Jackson en Kenny verloren belles maar kenden allen een ongelukkig einde. Het team wint, dat was het belangrijkste! Ook was er nog goed nieuws voor de C-ploeg: Vilvo A (1e) heeft 8-8 gespeeld tegen Smash Dolfijn C, daardoor komt de C-ploeg op slechts één punt van Vilvo A. Alles is dus nog mogelijk voor de strijd om de titel!

De D-ploeg kende een ontspannen avond tegen Werchter B. Onze ploeg wist de punten thuis te houden door met 14-2 te winnen. Hiermee behoudt het zijn 3-punten kloof op tweede in de stand, Tacko A. Enkel Kevin moest tijdens deze ontmoeting twee matchen prijsgeven. Quentin, Bart en Stefano bleven ongeslagen.

Onze E-ploeg wist vorige week gelijk te spelen tegen Lembeek A en tankte dus veel vertrouwen. Deze week was de uitdager Humbeek A, laatste in de stand. Dit zou dus normaal geen probleem moeten zijn. Er werd 10-6 gewonnen tegen Humbeek dat maar met drie spelers kwam opdagen. Eddy en Michiel wonnen beiden 2 matchen, Alexander en Frederic waren goed voor elk één match. Bij de tegenstanders bleek Soon Jae wel te sterk voor onze jongens.

De jeugdige F-ploeg wist deze week een knap resultaat neer te zetten. Er werd thuis gespeeld tegen Den Hoek A, 5e in de stand. Den Hoek speelde met een zeer ervaren ploeg en op papier was het onbegonnen werk voor onze ploeg. Jelle, Toon, Sofie en Annabel moesten het beste van zichzelf geven en er voor de volle 100% in geloven. Die boodschap was precies goed aangekomen want er werd 8-8 gespeeld. Onze ploeg moest quasi de hele match achtervolgen maar het wist toch terug te komen. Van de zes belles die er gespeeld werden wisten onze jongens en meisjes er vijf van te winnen, dat is zeker en vast het vermelden waard! Jelle kende de beste dag door 3 matchen te winnen, Sofie en Annabel waren goed voor elk 2 winstmatchen en Toon kon er één winnen. Team, dat is het woord waar het allemaal om draait en de F-ploeg heeft nogmaals getoond dat dit de grootste sterkte is van Meerdaal!

De G-ploeg heeft jammer genoeg het voorbeeld van de F-ploeg niet kunnen volgen en ging tegen een sterk Sukarti B de boot in met 15-1. Wel moet gezegd worden dat Sukarti zeer sterk voor de dag kwam en Kiara die haar laatste twee matchen forfait moest geven. Johan kon als enige een match winnen tegen Michel Mertens (C4), knap!

De H-ploeg heeft deze week niet kunnen winnen en verloor met 11-5 in en tegen Werchter F. Het was vooral Linye Lyu die een offday kende en kon geen enkele match winnen. De ploeg blijft wel staan op een 7e plaats.

Ook deze week kon onze I-ploeg geen overwinning boeken. De ploeg speelde uit tegen Tacko D en er werd met 11-5 verloren. Enkel Pooya en Pieter wisten matchen te winnen, respectievelijk 3 en 2. Zo blijft de I-ploeg laatste zonder één enkele overwinning, 3e provinciale blijkt duidelijk te zwaar voor onze jongens.

Na vorige week verloren te hebben tegen Hurricane E kon het nu revanche nemen tegen de G-ploeg van Hurricane. Voor aanvang van de match zou dit een haalbare kaarten moeten zijn maar door het uitvallen van Jolan werd er door onze ploeg maar met drie mensen gespeeld. Een nederlaag was onvermijdbaar. Er werd met 10-6 verloren in en tegen Hurricane G. Door dit puntenverlies is de K-ploeg naar een derde plaats gezakt.

De L-ploeg blijft evenals de I-ploeg na 10 speeldagen achter zonder overwinning. Deze week was Vilvo F nipt de betere, er werd in Vilvo met 9-7 verloren. Wij hadden nochtans versterkt maar het heeft niet mogen zijn. Hopelijk kan de I-ploeg de heenronde toch nog met een positieve noot afsluiten door volgende week een eerste overwinning binnen te halen, we duimen alvast!

In 5e provinciale hebben we twee ploegen. De M-ploeg was deze week vrij en kon dus wat rust nemen. Volgende week moet het tegen de eerste in de stand, Smash Dolfijn G, nu onze jongens een weekje rust hebben gehad is er misschien wel iets mogelijk. De N-ploeg heeft deze week zwaar uitgehaald, het ging nl. op verplaatsing winnen tegen Tacko H met 2-14. Volgende week moet de N-ploeg tegen de laatste in de stand, Werchter L. Winnen zou betekenen dat de derde plaats veilig gesteld is en de play-off te halen.

Wat van deze voorlaatste speeldag van de heenronde vooral moet bijblijven zijn de belangrijke overwinningen van de damesploeg en de B-ploeg. Zij hebben beiden een gouden overwinning behaald.