Verslag speelweek 11

Verslag speelweek 11

We sluiten de heenronde af met vier ploegen die zichzelf herfstkampioen mogen noemen!

De dames waren deze week vrij, zij hadden afgelopen week al hun laatste match van de heenronde gespeeld. Nogmaals proficiat gewenst voor hun eerste plaats in het klassement en hun ongeslagen status.

De A-ploeg behaalde net zoals vorige week een zeer overtuigende zege door met 13-3 tegen Hoeselt B te winnen. Yordi moest als enige een match prijsgeven maar Yordi zit nu met zijn gedacht bij de examens. Jorn heeft zijn twee laatste matchen wel niet meer gespeeld wegens maagklachten maar de zege was al lang een feit.

De B-ploeg moest eveneens tegen Hoeselt, wel tegen hun C-ploeg. Hier werd het maar liefst 16-0 voor onze mannen, ze toonden geen genade! Wel moet gezegd worden dat beide ploegen van Hoeselt verzwakt naar Leuven kwamen. Onze B speelde zelfs maar tegen drie met daarbij ook een E6. De matchen van de A-ploeg en B-ploeg waren dan ook al gedaan voor 21u, dit was mede omdat ze één uur vroeger begonnen op vraag van Hoeselt.  Natuurlijk werden na de match onmiddellijk enkele flessen van de beste Cava ontkurkt. Beide ploegen mogen zich na 11 speeldagen herfstkampioen noemen en daar moet natuurlijk op gedronken worden! Proficiat en hopelijk wordt deze plaats vastgehouden tot het einde van het seizoen.

Als de herfstkampioenen al aan de cava zaten was de match van de C-ploeg nog volop aan de gang. De ploeg speelde met vaste waarden Jackson, Kenny en Stani en vierde man was dépanneur, David. Diest D was de tegenstander en er moest gewonnen worden om in het spoor te blijven van leider Vilvo A.  Maar de avond begon zeker niet zoals verhoopt, de ploeg kwam nl. al snel op een 1-4 achterstand. Ze waren duidelijk al met hun gedachten bij het eten. Onze ploeg moest een versnelling hoger schakelen en dat deden ze ook, er werd uiteindelijk nog knap met 10-6 gewonnen. Door deze overwinning blijft de ploeg op een tweede plaats, op één punt van Vilvo A. De tweede plaats geeft ook recht op promotie naar landelijke dus de mannen van de C-ploeg hebben ook cava genuttigd.

De D-ploeg heeft op deze laatste speeldag ook een solide overwinning geboekt tegen VMS B. Het won op verplaatsing met 5-11 en zo sluit het de heenronde af op een eerste plaats, proficiat!

De E-ploeg leed een pijnlijke 16-0 nederlaag tegen Werchter A. De tegenstand was van een hoger kaliber want zij speelden met hun sterkst mogelijke ploeg (B6, C0, C0, C2). Het was dan ook ‘mission impossible’ om hier de drie punten mee naar huis te nemen. Werchter A beëindigd deze heenronde op een eerste plaats en de kans is groot dat ze ook met de promotie aan de haal zullen gaan maar het seizoen is wel nog lang. De E-ploeg sluit de heenronde af op een knappe vierde plaats, achter de drie ploegen die strijden voor promotie.

Volgend team, de F-ploeg. Zij zijn op verplaatsing tegen Diest F gaan winnen met 6-10 en na 11 speeldagen hebben ze zich mooi op een 7e plaats genesteld.

De G-ploeg heeft wederom niet kunnen winnen en blijft dus troosteloos laatste. Deze week ging het met 2-14 de boot in tegen Blauwput B. Jana wist als enige matchen te winnen.

Ook de H-ploeg kon deze week in Overijse geen overwinning boeken. Ondanks versterking werd er met 5-11 tegen Overijse C. Hiermee is de 7e plaats na 11 speeldagen een feit voor de ploeg. Afscheidnemende speler, Linye Lyu, zette een knappe prestatie neer door 3 zeges te behalen.

De I-ploeg sluit evenals de G-ploeg de heenronde af op een laatste plaats zonder enige overwinning. Ook deze week werd er verloren, met 2-14 tegen Werchter E. Wel moet gezegd worden dat Werchter met hogere klassementen speelde.

De K-ploeg wist op zijn beurt dan wel te winnen, met 12-4 tegen Smash Dolfijn F.  Hierdoor staat de ploeg op een knappe 3e plaats na de heenronde. Voor de terugronde zal het doel zijn om naar de tweede plaats te streven voor mogelijks promotie nog af te dwingen.

De L-ploeg moest deze week niet meer spelen want het had zijn match al eerder dit seizoen gespeeld. Er werd toen niet gewonnen maar ze waren er wel dicht bij. Sukarti C bleek bij hun thuis net iets sterker. Er werd toen met het kleinste verschil van 7-9 verloren. Hopelijk kan er revanche genomen worden in de terugronde.

De M-ploeg kreeg het deze week hard te verduren. Door de examens was de ploeg verzwakt en werd er thuis kansloos verloren tegen de leider, Smash Dolfijn G, met 3-13. De ploeg beëindigt hiermee de heenronde op een 6e plaats.

De N-ploeg was deze week ook niet op volle sterkte en hierdoor werd er tegen Werchter L, voorlaatste in de stand, met 6-10 verloren. Gelukkig voor ons verloor de 4e in de stand, Sukarti D, tegen Diest. Daardoor behouden wij weliswaar de 3e plaats en zijn we nog steeds in de running voor de playoffs.

Al bij al kunnen we spreken van een succesvolle heenronde, met vier herfstkampioenen. Ook de C-ploeg ligt nog perfect op koers voor promotie.