Verslag speelweek 13

Verslag speelweek 13

Beginnen doen we met de topmatch tussen Meerdaal A en Limal Wavre A. Als er hier gewonnen zou worden is Limal Wavre zo goed als uitgeteld voor de titel. En jawel hoor, onze mannen hebben met 7-9 gewonnen! Sander won 3 matchen, Jorn nam er 2 voor zijn rekening, Yordi kon er jammer genoeg geen in zijn voordeel beslechten maar het was vooral Hans die alle eer toekomt. Hans wist zo maar even al zijn matchen te winnen en mag zich door deze prachtprestatie patser van de week noemen. Nu lijkt enkel Stekene nog de enige uitdager voor de titel, zij staan op twee punten.

Kuurne A, 10e in de stand, was de tegenstander van onze B-ploeg. In de heenronde werd er tegen deze ploeg 16-0 gewonnen dus er werd gekozen om Stefano (C4) een kans in landelijke te geven. Ook deze keer werd er zwaar gewonnen, nl. met 2-14. Vanja en Pascal speelden zeer solide en wonnen alles, Jan moest zich tevreden stellen met 3 zeges en wie dacht dat Stefano een vogel voor de kat was en geen match zou winnen zat goed fout. Stefano verkeerde duidelijk in bloedvorm en wist 3 matchen te winnen (2x C0 en C2)., Prestazione al top, Stefano!

Onze damesploeg moest zich deze week op verplaatsing begeven naar leopoldsburg, derde in de rangschikking. Van enige spanning was er allerminst sprake. Er werd met 1-9 gewonnen en enkel de dubbelmatch moesten onze dames prijsgeven. Hiermee blijven ze perfect op titelkoers!

De C-ploeg had een match op verplaatsing tegen Smash Dolfijn C op het programma staan. Verwacht werd dat de tegenstanders sterk voor de dag gingen komen en dit was ook het geval. De avond verliep niet zoals gepland met Smash Dolfijn dat op een 6-4 voorsprong kwam. Maar op dat moment schoot de motor bij onze ploeg aan! Ze wisten maar even de volgende zes matchen op een rij te winnen (waarvan de laatste 5 allemaal in de belle) en hiermee was de 6-10 overwinning een feit. Jackson en Kurt deden beiden 3/3, Stany en Kenny kennen beiden een moeilijke avond maar wisten toch elk twee matchen te winnen. Een sterke teamprestatie!

De D-ploeg wist al bij al makkelijk te winnen met 13-3 tegen Hurricane C. Quentin bleef knap ongeslagen en de anderen verloren elk één match.

De E-ploeg speelde ook thuis en zij wouden duidelijk niet onderdoen voor de D-ploeg. Ze wist met een clean sheet van 16-0 te winnen tegen Dilbeek C.

De F-ploeg kon dit voorbeeld niet volgen en verloor zwaar tegen Lembeek A met 3-13. Lembeek is één van de kandidaten voor de titel dus dit is een logische nederlaag. Jelle mag wel tevreden zijn met zijn twee winstmatchen.

De G-ploeg leed op zijn beurt ook een zware nederlaag (14-2) op verplaatsing tegen een veel sterker Diest G. Nog steeds geen punten behaalt dit seizoen door de G-ploeg, hopelijk is dit één van volgende weken toch mogelijk.

De H-ploeg kon ook geen vuist maken en verloor met 13-3 tegen Pingouin B. Wel vermelden dat Pingouin met veel hogere klassementen speelde.

De K-ploeg speelde in een onderling duel tegen Vilvo E voor de derde plaats. De match ging heel de avond vrij gelijk op en een 8-8 eindstand was dan ook een billijk resultaat voor beide ploegen. Door dit gelijkspel blijft onze ploeg om de derde plaats met één punt meer dan Vilvo E.

De L-ploeg (laatste in de stand) moest het opnemen tegen Hurricane F (eerste in de stand), een mission impossible lijkt het dus om hier punten te rapen. Het was een intens duel waarbij onze ploeg eerst op achterstand kwam, daarna op voorsprong tot Hurricane terugkwam tot 7-7. Bij de laatste twee matchen heeft het niet mogen zijn en uiteindelijk hebben we het onderspit moeten delven met een 9-7 nederlaag.

De M-ploeg wist na een week niet gespeeld te hebben knap met 1-15 te winnen tegen Werchter K.

Vorige week verloor de N-ploeg nog zijn eerste match van de play-offs tegen Dilbeek G, deze week werd er tegen Dilbeek H gewonnen met 4-12.

De O-ploeg kon zijn eerste wedstrijd van de play-down jammer genoeg niet winnen, er werd tegen Werchter L met 10-6 verloren.