Round-up speelweek 15

Het begint er steeds rooskleuriger uit te zien voor onze ploegen met titelambities, de concurrenten hebben deze week punten laten liggen en met nog slechts 7 speeldagen is de titel meer en meer binnen handbereik.

De A-ploeg nam het deze week op tegen Melreux A, 9e in de stand. Melreux bood al bij al nog stevig weerwerk want onze ploeg wist maar met 6-10 te gaan winnen. Onze kopmannen Jorn en Sander wonnen respectievelijk 4 en 3 matchen, Yordi won er 2 en Jan was goed voor één overwinning. Na de match was het vooral uitkijken wat eerste achtervolger, Stekene, had gedaan tegen Limal Wavre (3e in de stand). Limal heeft verrassend met een zware 13-3 gewonnen. Hierdoor staat onze ploeg 4 punten los op de tweede, Stekene, dit kan dus haast niet meer mis gaan voor onze mannen.

De B-ploeg moest afzakken naar Sint-Pauwels, ook 9e in de stand. Onze mannen wisten wat de boodschap was, winnen! Ze hadden dit duidelijk goed begrepen want ze lieten amper een spaander heel van de tegenstand. Bij een stand van 1-8 in ons voordeel zorgde Kenny voor het negende punt en de overwinning was hiermee een feit. Uiteindelijk werd het nog 1-15. Net zoals onze A-ploeg heeft ook hier de tweede in de stand, Salamander A, verloren en hierdoor staat onze ploeg al 6 punten los. Deze kloof lijkt zo goed als onoverbrugbaar met nog slechts zeven matchen voor de boeg.

De damesploeg kenden geen moeite met Hoeselt, het werd nl. 0-10 in ons voordeel.

VMS, laatste in de stand, was de tegenstander van onze C-ploeg. Omdat Kenny deze week in de B-ploeg moest spelen kreeg Annabel haar kans in de C-ploeg. Er werd uiteindelijk makkelijk met 5-11 gewonnen en ook Annabel wist knap een match te winnen. Door het verlies van Vilvo A springt onze ploeg zelfs terug naar de eerste plaats. Met acht punten voorsprong op de derde in de stand kan promotie naar landelijke bijna niet meer mislopen.

Onze D-ploeg wist tegen Diest G met 6-10 te winnen en behouden hiermee de 3 punten kloof op Tacko A.

De E-ploeg ging op zijn beurt dan weer onderuit tegen werchter C. Het waren enkel Alexander en Sofie die beiden twee matchen wisten te winnen. Jammer van Eddy die last minute verstek moest laten gaan, anders had er mogelijks een gelijkspel ingezeten.

De F-ploeg boekte wel een belangrijke overwinning en nestelt zich hierdoor mooi in het midden van het klassement op een zevende plaats. Op verplaatsing tegen Overijse B werd er met 4-12 gewonnen.

De G-ploeg leed een zware nederlaag tegen het sterkere Hurricane C. Enkel Mattijs wist knap twee matchen te winnen tegen C6 en D0.

De H-ploeg nam het op tegen de leider, Hurricane D, en verloor met het kleinste verschil van 7-9. Al bij al wel een mooie teamprestatie!

De K-ploeg won zeer overtuigend met straffe 16-0 cijfers tegen Diest K en blijft hiermee op een knappe derde plaats staan.

De L-ploeg wist eveneens ruim te winnen, tegen Tienen A werd er met 2-14 gewonnen. Hiermee boekten ze de tweede overwinning van het seizoen.

De M-ploeg had deze week een weekje vrij en de N-ploeg wist in de play-offs opnieuw te winnen, nu met 5-11. Hiermee hebben ze in de play-offs al drie ontmoetingen gewonnen en staan ze op een tweede plaats.

De O-ploeg wist met 7-9 te winnen en dit betekende ook meteen de eerste winstmatch van de play-downs.