Round-up speelweek 17

De mannen van de A-ploeg kenden wederom weinig moeite met de tegenstander. Op verplaatsing bij Nodo A werd er met een solide 5-11 gewonnen. Sander en Hans namen de ploeg op sleeptouw met elk 4 overwinningen, Jorn won twee matchen maar had wel te kampen met wat rugproblemen en besloot daarom ook zijn laatste match niet te spelen. Yordi toonde vechtlust maar kon slechts één match winnen. Nu is het komende week geen match dus hopelijk is Jorn herstelt tegen de volgende match. Met nog slechts vijf speeldagen te gaan lonkt te titel nu echt maar we kennen allen het verhaal van de beer en zijn vel dus behoud van focus blijft de boodschap.

We hebben ons reeds meermaals afgevraagd wat onze dames niet kunnen maar vinden hier gewoon geen antwoord op. Ook deze week ging de damesploeg op verplaatsing met Emily, Sofie en Annabel op cruise control met 1-9 voorbij Nodo. Zeker nog het vermelden waard is dat Kruibeke, tweede in de stand, verloren heeft tegen een versterkt Schulen. Hierdoor staan onze dames vier punten los en lijkt de titel echt wel binnen maar mogen natuurlijk niet te vroeg victorie kraaien.

De B-ploeg nam het op tegen voorlaatste in de stand, Salamander D. Al bij al werd er hier makkelijk met 5-11 gewonnen. Vanja en Jan bleven ongeslagen, Pascal moest één match prijsgeven en Maxime maakte ook zijn rentree na lange tijd stilgelegen te hebben Het was duidelijk dat Maxime matchritme miste en kon jammer genoeg geen enkele match winnen. Hopelijk kunnen we nu wel voor het laatste deel van het seizoen op hem rekenen. Daarnaast was er nog goed nieuws aangezien Salamander A (3e) punten liet liggen. Volgende speeldag, binnen twee weken, is er de clash thuis tegen Gierle A (2e). Als er dan gewonnen wordt, is de titel mathematisch binnen en is promotie naar 2e nationale een feit. Gierle is dit seizoen wel de enige ploeg die ons punten wist af te snoepen dus we zijn op onze hoede. Ook is er de clash tussen Ken Gielen en Vanja, respectievelijk eerste en tweede in de individuele rangschikking. Dus wie weet zal de champagne wel dubbel vloeien?

De belangrijkste match was zonder twijfel die van de C-ploeg, het ultieme duel tegen Vilvo A. In de heenronde werd er thuis met het kleinste verschil van 9-7 gewonnen, maar dit is geen garantie om op verplaatsing bij Vilvo hetzelfde kunstje over te doen. Onze mannen wisten deze topper met 5-11 te winnen maar het was zeker niet een makkelijke avond zoals de score misschien doet vermoeden. Er werden zeven belles gespeeld waarbij vijf slechts met het kleinste verschil van twee punten verschil beslecht werden. Onze ploeg wist vijf van deze zeven belles binnen te halen. Koen was toch wel patser van de avond met een knappe 4/4, Stani was goed voor drie overwinningen en Jackson en Kenny wonnen er elk twee. Door deze overwinning heeft de ploeg zich mathematisch verzekerd van promotie aangezien het 10 punten voorsprong heeft op de derde in de stand met nog maar 5 matchen voor de boeg. Maar het seizoen beëindigen op de eerste plaats blijft toch wel het doel om zo het kampioenenfeest compleet te maken.

De D-ploeg gunde zijn tegenstander amper één match. Deze keer was het Blauwput B dat met 15-1 cijfers overtroffen werd door onze jongens. Ook de D-ploeg staat al van begin af aan eerste in het klassement en enige belager voor de titel is Tacko A, op drie punten. Volgende week vrijdag, 2 maart, zal deze topmatch tegen Tacko plaatsvinden en bij winst lijkt Tacko uitgeteld voor de titel.

De E-ploeg wist ook een mooie 11-5 overwinning te boeken. Het was vooral een knappe prestatie van het gehele team. Op vijf speeldagen van het einde staat het op een zeer mooie vierde plaats, achter de drie topploegen in de reeks.

De F-ploeg kende een minder avond maar het wist wel waar het zich aan kon verwachten. Het speelde tegen Smash Dolfijn D, titelfavoriet nummer 1. Toon wist als enige matchen te winnen en zo alsnog de eer van de ploeg te redden. Het werd 14-2 voor Smash Dolfijn. Onze ploeg staat wel knap 6e in de stand, hopelijk kan deze plaats vastgehouden worden.

De G-ploeg kon ook deze week niet zorgen voor haar eerste overwinning van het seizoen. Deze week werd het geklopt met 11-5 op verplaatsing tegen Werchter.

De H-ploeg verloor met 10-6 in en tegen Vilvo D maar het speelde een zeer degelijke wedstrijd. Vilvo kwam nl. voor de dag met veel sterkere klassementen dus verliezen was zeker geen schande.

De K-ploeg had ook een zware match voor de boeg. Het moest op verplaatsing naar de leider, Essenbeek C. Onze jongens speelden eigenlijk wel een goede partij en hebben het beste van hunzelf gegeven. Mattijs was onze beste speler met 3 overwinningen. Uiteindelijk werd er verloren met 10-6. Onze ploeg behoud wel zijn derde plaats in het klassement?

De L-ploeg wist haar uitmatch ook niet te winnen. Tegen Overijse D werd er met 11-5 verloren. Wel wist iedereen van de ploeg een match te winnen en Jarne won er zelfs twee tegen een sterker Overijse. Onze ploeg blijft wel een de laatste plaats staan.

Zowel de M- als de N-ploeg waren deze week vrij.

De O-ploeg nam het op tegen Den Hoek D. Den Hoek speelde thuis en dacht de klus te kunnen klaren met slechts drie spelers maar dat was buiten onze jongens gerekend. Onze ploeg wist met 6-10 te winnen met Lander en David die beiden goed waren voor drie matchen.