Round-up speeldag 18

Meerdaal A wint met 9-7 van Palette des 3 Vallees A. Sander en Jan namen dit maal het voortouw met elk 3 overwinningen, Jorn won twee matchen en Yordi won er één. Onze ploeg kwam wel nooit in gevaar aangezien het bij een 9-4 stand al zeker was van de overwinning. Jan leverde wel een straffe prestatie door met 3-0 te winnen van Valentin Hostaux (B2), eerste in de individuele rangschikking. Door de nederlaag tegen Jan is Valentin Hostaux zijn eerste plaats kwijtgespeeld.

De damesploeg wist naar wekelijkse gewoonte weer te winnen maar deze keer maar met een nipte 6-4 tegen Nodo C. Emily won alles, Sofie deed 2/3, Mona kon geen match winnen maar de dubbel werd eenvoudig gewonnen dus de overwinning was een feit. De titel komt nu wel erg dicht met nog maar 3 matchen voor de boeg voor onze dames.

De B-ploeg speelde de topmatch tegen het nummer 2, Gierle A. In de heenronde werd er op verplaatsing bij Gierle 8-8 gespeeld maar nu was het bij ons thuis. Er was op geen enkel moment sprake van enige spanning, er werd makkelijk met 13-3 gewonnen. Vanja was man van de match van 4/4, de rest van de ploeg deed elk 3/4. Van de tegenstanders was het enkel Ken Gielen die matchen kon winnen. Door het feit dat Vanja won van Ken Gielen springt onze voorzitter naar de eerste plaats in de individuele rangschikking. Ook is de ploeg nu zeker van de titel! Met nog maar 4 speeldagen te gaan moet het gewoon maar vier maal aantreden om te titel binnen te halen. Proficiat B-ploeg!

De C-ploeg nam het op tegen zijn zwarte beest, Vilvo B. Onze ploeg had dit seizoen nog maar één maal verloren en dit was op verplaatsing bij Vilvo B, hopelijk bracht het thuisvoordeel kracht met zich mee voor onze mannen. Voor aanvang van de match was er wel minder nieuws aangezien zowel Kenny als Stani zich ziek moesten melden. Spelers van dienst waren Jackson, Kurt, Maxime en Kevin. De tegenstanders bleken op het einde net dat beetje sterker te zijn want er werd met 7-9 verloren. Jackson deed knap 3/4, Kurt won 2 matchen en Maxime & Kevin konden beiden maar één match winnen. Vaste waarden Kenny en Stani werden duidelijk gemist, hopelijk kan er vanaf komende week weer op hen gerekend worden. Onze ploeg blijft wel op de eerste plaats maar hebben nog maar één punt voorsprong op Vilvo A.

De D-ploeg wist met 3-13 te winnen bij Sukarti B, Bart won al zijn matchen en de rest van het team won elk drie matchen. Hiermee behoudt het zijn drie punten voorsprong op Tacko A.

De duel tussen Meerdaal F en Meerdaal E werd reeds enkele weken geleden gespeeld en de F-ploeg wist deze match te winnen met 10-6.

De G-ploeg verloor met het kleinste verschil van 7-9 tegen VMS B. Hiermee blijft het nog steeds op de laatste plaats steeds zonder enige overwinning. Hopelijk kan er in één van de laatste speeldagen toch eens gewonnen worden.

Ook de H-ploeg wist niet te winnen. Tegen een op papier veel sterker Werchter D werd er met 5-11 verloren. Toch nog een goede prestatie als je ziet dat alle spelers van tegenstander een hoger klassement hadden dan onze jongens.

De K-ploeg ging dan op zijn beurt wel winnen. Op verplaatsing tegen Tacko E werd er met 4-12 gewonnen. De ploeg staat hierdoor nog wat steviger op de derde plaats en het zou mooi zijn deze plek te kunnen vasthouden en een tweede plaats zit er zeker ook nog in.

De L-ploeg wist knap te winnen tegen Humbeek C met 10-6. De ploeg blijft wel nog steeds op een laatste plaats staan in het klassement.

De M-ploeg heeft een ruime overwinning geboekt tegen en bij Den hoek C, er werd maar liefst met 1-15 gewonnen.

De N-ploeg speelde 8-8 gelijk tegen Dilbeek H, hiermee blijft het op een tweede plaats staan in de play offs.

De O-ploeg verloor jammer genoeg met 7-9 tegen Hurricane L en staat op een voorlaatste plaats in de play downs.