Round-up speelweek 19

De A-ploeg moest afgelopen week niet aantreden, Raquette Rouge Basecles B gaf op voorhand forfait en er werd dus met 16-0 gewonnen wegens verstek van de tegenstanders. Nu zaterdag speelt onze A-ploeg tegen Stekene A (2e in de stand), als ze deze ontmoeting zouden winnen is de titel binnen. Let’s hope for the best!

De damesploeg wist wederom zonder veel moeite te winnen. Deze keer was het Lipalet B die de ongelukkigen waren onze dames te treffen. Er werd thuis met 8-2 gewonnen. De titel lijkt nu wel erg dicht bij te komen voor onze dames in landelijke.

Ook voor onze heren van de B-ploeg leek de match eigenlijk overbodig. Tegen Hasselt B werd er thuis met 14-2 gewonnen. De titel is al sinds vorige week een feit dus er is helemaal geen druk meer.

De C-ploeg kende een moeilijkere avond. Vaste waarden, Stani en Kenny, waren nog steeds niet wedstrijd klaar dus werden Filip en David opgeroepen. Daarnaast speelden ook Koen en Jackson mee. Dilbeek A kwam maar met 3 personen opdagen maar daarbij wel een B4 en een B6. Uiteindelijk werd er nog nipt met 9-7 gewonnen, vooral dankzij de overwinningen van Koen en Jackson tegen de B6 mag wel gezegd worden. Zo blijft de C-ploeg eerste in de stand met nog slechts 3 speeldagen te gaan.

De D-ploeg volgende het voorbeeld van zijn grotere broers en ging ook eenvoudig winnen. Tegen Lembeek B werd er thuis met 12-4 gewonnen. Hier kunnen ze nu ook al de titel ruiken met nog maar enkele speeldagen voor de boeg. Volgende week, 30 maart, wordt er thuis gespeeld tegen Tacko A en als hier gewonnen zou worden is de titel een feit.

De E-ploeg wist net niet te winnen. Tegen Overijse B werd het 8-8 en al bij al wel een billijk resultaat. Uitblinkster was toch wel Sofie met 3 overwinningen! De ploeg blijft op een mooie 4e plaats staan.

De F-ploeg ging daarentegen vlot voorbij Vilvo C. 13-3 was de eindstand met Michiel en Frederic die ongeslagen bleven. De ploeg staat nu op een zeer knappe en veilige 6e plaats.

De G-ploeg moest het opnemen tegen het sterke Tacko A. Tacko speelde wel maar met 3 personen waardoor het uiteindelijk nog wel spannend werd. Tacko haalde het in het slot wel met een nipte 9-7.

Ook onze H-ploeg speelde op verplaatsing tegen Tacko. Hun C-ploeg kwam versterkt aan de start net als onze ploeg. Uiteindelijk bleek Tacko wel sterker aangezien zij de overwinnen binnenhaalden met 11-5. Er moet wel gezegd worden dat het evenzeer 8-8 had kunnen worden. Hierdoor blijft de H-ploeg in de onderste regionen van het klassement staan dus het blijft oppassen geblazen.

De K-ploeg verloor met het kleinste verschil van 9-7 op verplaatsing bij Overijse E. De ploeg blijft wel op een derde plaats staan en met 5 punten meer dan de vierde in de stand is de 3e plaats zeker van ons.

De L-ploeg ging met 3-13 onderuit tegen Dilbeek E. Door deze nederlaag blijft de ploeg op een voorlaatste plaats staan.

De M-ploeg won dan weer met 3-13 op verplaatsing tegen Humbeek D. De ploeg staat nu op een knappe 3e plaats.

De N-ploeg verloor thuis met 7-9 van Dilbeek G. Ze blijven wel op een tweede plaats in de play offs.

De O-ploeg kreeg forfait van Den hoek D en springt hierdoor naar een 3e plaats in het klassement van de play downs.