Round-up speelweek 20

De A-ploeg had aan een gelijkspel tegen Stekene A (2e in de stand) genoeg om zich kampioen te mogen noemen. Beide ploegen waren qua opstelling even sterk met beiden B2, B2, B4, B4 dus het beloofde aan spannende avond te worden. De match ging gelijk op maar bij 4-4 wisten onze mannen een kloof te slagen naar 4-6. Deze voorsprong gaven ze niet meer weg en het was Jan die voor het verlossende 8e punt zorgde. Sander maakte het feest helemaal compleet door zijn laatste match te winnen en zo werd het een roemrijke 7-9 overwinning. A-ploeg kampioen in 2e nationale en terug naar 1e nationale, PROFICIAT!

Ook onze damesploeg kon op de 20e speeldag al zeker zijn van de titel. Iedereen geloofde er vol in en wederom was er aan onze dames geen stoppen aan. In en tegen Merksplas werd het 1-9. Al het hele jaar lang vlogen onze dames door de competitie en het is een mooie bekroning op hun inzet. Wie weet kunnen ze dit kunstje volgend jaar nogmaals overdoen in 2e nationale. Proficiat vanwege iedereen en woorden komen eigenlijk te kort om deze prestatie te beschrijven.

Voor de B-ploeg moest het allemaal niet meer, zij waren al even zeker van de titel in landelijke. Tegen Eikenlo werd er 8-8 gespeeld en ondanks dat er niet gewonnen werd staat de ploeg nog altijd riant eerst met acht punten meer dan de tweede in de stand.

Voor de C-ploeg was het van moeten want het had maar één punt meer dan Vilvo A (2e in de stand). Onze ploeg moest op verplaatsing naar Blauwput en wederom kon er niet op volle sterke gespeeld worden. Kenny en Stani werden duidelijk gemist want op vier matchen van het einde stond het te kijken tegen een 8-4 achterstand. De eerste plaats leek verloren te gaan maar onze ploeg wist wonder bij wonder nog terug te vechten en een gelijkspel uit de brand te slepen. Vilvo A komt hiedoor op gelijke punten maar omdat wij twee maal gewonnen hebben tegen vilvo en dus onderling beter staan blijft de ploeg op de eerste plaats. De laatste twee speeldagen zullen dus gewonnen moeten worden wilt de C-ploeg zich kampioen kronen.

De D-ploeg kon deze speeldag ook al de champagneflessen ontkurken, maar dan moest er thuis wel gewonnen worden tegen tweede in de stand, Tacko A. Vooraf werd een spannend duel verwacht maar Tacko bleek een vogel voor de kat aangezien ze maar met C2,C2, E2 kwamen opdagen. De eindstand was 15-1 en de titel in 2e provinciale is een feit.

De E-ploeg heeft nipt zijn meerdere moeten herkennen in Lembeek A. Al vrij vroeg moest onze ploeg enkele matchen prijsgeven maar naar het einde toe wist onze ploeg toch nog goed terug te vechten. Jammer genoeg heeft het net niet mogen zijn en werd er met 7-9 verloren. De ploeg behoudt wel de vierde plaats.

De F-ploeg moest deze week niet aan de bak komen, Dilbeek C gaf verwittigd forfait en zo waren de drie punten makkelijk binnen. Op twee speeldagen van het einde staat de ploeg op een knappe zesde plaats.

De G-ploeg kende nauwelijks moeite met Lembeek B. Op verplaatsing ging het winnen met een overtuigende 2-14. De G-ploeg heeft hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen binnengehaald, degradatie zal wel onvermijdelijk zijn.

Ook de H-ploeg wist overtuigend te winnen tegen Lembeek C. Met een 3-13 overwinning konden onze spelers huiswaarts keren. Mattijs en Michiel bleven ongeslagen, Sofie deed 3/4 en Vincent won 2 matchen.

In 4e provinciale stond er een duel op het programma tussen Meerdaal K (3e) en Hurricane E (2e). In de heenronde werd er op verplaatsing zwaar verloren maar dit maal toonde onze K-ploeg zich de sterkste door thuis te winnen met 10-6. Door deze overwinning komt onze ploeg op slechts één punt van de tweede plaats.

De L-ploeg leed een 11-5 nederlaag bij Werchter G. Dit is wel een logische nederlaag aangezien Werchter tweede staat.

De M-ploeg won met 14-2 tegen Hurricane H en blijft derde staan in de stand.

De N-ploeg kende een minder fijne avond. Op verplaatsing tegen Blauwput E werd er met 10-6 verloren. Hierdoor zakt de ploeg naar de derde plaats in de play offs.

De O-ploeg won met een straffe 2-14 tegen Hurricane L en blijft op een derde plaats in de play downs.