Verslag speelweek 1 & 2

Ladies first, dus laat ons beginnen met onze Dames A (2e nat.). De eerste speelweek konden ze nog een weekje genieten van de vakantie aangezien ze bye stonden (en dat hebben ze dan ook gedaan). Deze tweede week moest er meteen vol aan de bak tegen Dylan Berlaar A, toch wel een concurrent voor de titel.  Zij kwamen met 2x B2 en een D0. Sofie begon sterk en won in de belle van de B2. Hierdoor ging het gelijk op tot 3-3, waardoor de dubbel zeer belangrijk was. Deze dubbelmatch werd eigenlijk vrij eenvoudig gewonnen waardoor het 4-3 in ons voordeel werd en uiteindelijk 6-4 voor Meerdaal. Sofie en Emily wonnen 2 matchen en Annabel won 1 match.

Sinds dit seizoen hebben we ook een tweede damesploeg (Dames B) in onze rangen en deze zal spelen in 1e provinciale. Momenteel heeft deze ploeg nog niet moeten spelen maar ze wachten op hun eerste match. In totaal telt de reeks wel maar 5 ploegen, benieuwd dus hoe onze dames B het ervan af zullen brengen dit seizoen.

Nu gaan we over naar de mannen. Op de eerste speeldag trok de A-ploeg (1e nat.) naar zandvoorde waar het een B0 en 3xB2 voorgeschoteld kreeg. Zelf speelde onze ploeg met 3xB2 en B4. Op papier zou onze ploeg dus moeten verliezen maar ze hebben zich niet laten kennen en hebben het beste van zichzelf gegeven. Uiteindelijk werd er een mooie 8-8 behaald waarbij iedereen twee matchen wist te winnen. Afgelopen speeldag kreeg de A-ploeg bezoek van Champ d'en haut (B0 en 3xB2). De eerste vier matchen van de avond werden allemaal beslist in een 5-setter. Jammer genoeg verloren we ze allemaal en stonden we 0-4 achter. Hierna wisten we ons goed terug te vechten in de match tot 6-6. Net als de eerste 4 matchen gingen ook de laatste vier verloren met een nederlaag als gevolg. Mits wat meeval had er zeker een puntje in gezeten.

De B-ploeg (2e nat.) moest op de eerste speeldag duidelijk het hoofd beugen voor Astrid B. Er werd met 11-5 op verplaatsing verloren maar tegen 2xB2 en 2xB4 is dit zeker niet onlogisch. Afgelopen zaterdag, de tweede speeldag, moesten onze mannen niet in actie komen wegens een forfait van Brain L’Alleud C.

De C-ploeg (landelijke) moest op de eerste speeldag tegen Stekene B met 12-4 het onderspit delven. Wij traden maar aan met drie man en dan was een nederlaag onvermijdbaar. Afgelopen zaterdag was onze ploeg wel op volle sterkte en werd er zwaar gewonnen tegen Houthulst A met 13-3. Hierbij was onze nieuwe speler, Wang Tsung-Chen, of ‘Johnson’ voor de vrienden man van de match door alles te winnen. Dat belooft voor de rest van het seizoen!

Op de eerste speeldag leed de D-ploeg (1e prov.) een logische nederlaag tegen het sterke Sukarti A en was onze ploeg ook niet op volle sterke door ziekte en vakantiegangers. Afgelopen vrijdag mocht de D-ploeg zijn eerste uitmatch spelen in Overijse A. Winnen was een must i.f.v. het behoud. Doordat Quentin nog steeds op vakantie was, kwam Kurt ons versterken omdat de B-ploeg in 2de nationale forfait kreeg en de C ploeg volledig stond met 4xB6. We starten goed met 0-2 voorsprong door overwinningen van Kurt tegen C4 en Dirk tegen C6. Kevin won dan mooi van C0 en Emily verloor jammer genoeg in de belle tegen de andere C0. Dirk klopte ook de C4 maar nu verloor onze versterking Kurt in de belle met 9-11 van C6.  Emily won met zeer knap tafeltennis in de belle van de C0. Uiteindelijk konden we onze twee punten voorsprong steeds behouden en werd er met 7-9 gewonnen. Iedereen won aldus twee matchen en Kurt drie. De eerste overwinning van dit seizoen is binnen!

Op de eerste speeldag kende de E-ploeg (2e prov.) geen enkele moeite met Diest G en er werd hier met 14-2 gewonnen. Ook op de tweede speeldag werd er zwaar gewonnen met 4-12 tegen VMS B. Dit is wat ze noemen ‘een vliegende start nemen’!

De F-ploeg (2e prov.) kreeg op haar eerste match van het seizoen Essenbeek A over de vloer. Zij wonnen met 0-16 van onze ploeg en toonden meteen waarom ze titelkandidaat nummer 1 zijn in deze reeks. Ook op de tweede speeldag kregen we een klepper over de vloer, VMS A. Ook hiertegen werd zwaar verloren met 14-2. Deze twee ploegen die de F-ploeg nu tegen heeft gekregen speelden afgelopen jaar beide in 1e provinciale dus deze zijn veruit de beste van de reeks. Volgende week wacht Diest F, dit is wel een haalbare kaart!

Gewoontegetrouw in de lagere reeksen, beginnen we met een derby, Meerdaal G (3e prov.) tegen Meerdaal I. De overwinning werd nipt binnengehaald door de I-ploeg met 7-9. Positief is wel dat de overwinning in Meerdaal bleef! Op speeldag 2 werd er spijtig genoeg verloren met 9-7 zoals de week voordien. Hop naar de volgende match, derde keer goede keer!

Onze H-ploeg (3e prov.) leed tegen een veel sterker Essenbeek B op de eerste speeldag een zware 15-1 nederlaag maar herpakte zich zeer knap door vrijdag met 11-5 tegen Pingkolo B te winnen.

Zoals reeds gezegd won de I-ploeg (3e prov.)op de eerste speeldag van Meerdaal G. Op papier was de I-ploeg kansloos maar dit toont nogmaals aan dat elke match gespeeld moet worden. De 7-9 wordt een beetje ingetogen gevierd, maar het blijft leuk meegenomen! De tweede match was tegen Tacko B dat slechts met 3 spelers kwam opdagen, dus er is even hoop om de goede start van de vorige week verder te zetten. Door het ziek uitvallen van Maarten Lamey smelt deze hoop al snel weg. Vervanger Lotte (E6) doet wat ze kan, maar staat voor een onmogelijke en ondankbare opgave tegen D0, D2 en D4. Anton houdt nog heel even de hoop levend door een zeer knappe overwinning tegen de D0 (3-2 na eerst 0-2 achter gekomen te zijn). Later op de avond verliest hij net als Rupert ook nog nipt in de belle van de D4. Jolan zorgt uiteindelijk voor de tweede winstmatch met een vrij vlotte overwinning tegen de D2. Einduitslag is een 6-10 nederlaag.

Door een forfait van Tacko E op de eerste speeldag mocht onze K-ploeg (4e prov.) nog een extra weekje vakantie nemen en kwam het als eerste aan de leiding van het klassement. Afgelopen week was Hurricane E hun eerste uitdager en er werd in eigen huis met 13-3 gewonnen met een 4/4 van uitblinkster Mona. Jan, Lander en Pieter wonnen elk 3 matchen, een mooie teamprestatie dus!

De L-ploeg (5e prov.) was de eerste speelweek vrij en de tweede speelweek traden ze met vier basisspelers (Piet, Eric, Thierry en Hans) aan tegen Lembeek D. Lembeek is eerder gekend voor zijn uitstekende Geuze dan voor de ploegbezetting van zijn pingpongclub! Ze kwamen er door met 2 gebruikelijke E6 en een doorgeschoven D0 (in 5e provinciale). Er werd dus gestart met een 4-0 voorsprong. Hun D0 liet ons kansloos en won al zijn matchen. Wij wonnen wel allen van E6 ,Ronny, en daarmee was het minstens een gelijkspel gegarandeerd. De andere E6 (Simon) was van een ander kaliber maar Eric wist hier toch van te winnen waardoor er gevierd kon worden, 9-7 winst. De man van de match was dus zonder enige twijfel, Eric!

De M-ploeg (5e prov. jeugd) kreeg zijn eerste match meteen een forfait vanwege Tacko I. Hun tweede match was eveneens tegen Tacko, maar nu wel hun K-ploeg. De eindscore was 8-8 en de punten werden verdeeld. Hier was het Maarten Dannaux die bewees dat hij goed heeft getraind in de zomer, hij was nl. goed voor 4 op 4!

De N-ploeg (5e prov. jeugd)  stond de eerste week ook vrij, net zoals een aantal van onze andere ploegen. De tweede speeldag stonden ze thuis tegenover Diest M. Beide ploegen speelden slechts met 3 maar het was toch Diest dat overtuigend wist te winnen met 3-12.

De O-ploeg (5e prov. jeugd) heeft haar eerste match verloren tegen en in Diest N met 10-6, hier had misschien wel meer ingezeten. Afgelopen week was de ploeg vrij.