Verslag speelweek 5 & 6

Verslag speelweek 5

Onze Dames A speelde met Emily, Sofie en Nele. Basecles was de tegenstander en zij kwamen zeer sterk voor de dag met B0, B4 en C0. Zij bleken duidelijk iets te sterk en er werd met 2-8 verloren. Het zal nu lastig worden om nog mee te strijden voor de titel maar wij blijven er vol voor gaan!

De  heren A-ploeg leed een logische nederlaag tegen Sokah A, leider in 1A. De tegenstanders kwamen zelfs met een A-speler (Zhang, A17). Hans won twee matchen en Sander en Jorn elk één. Eindstand was 4-12.

De B-ploeg nam het op tegel Geelse en dit beloofde een spannende ontmoeting te worden aangezien de klassementen aan elkaar gewaagd waren. Het was uiteindelijk Geelse dat met de volle buit ging lopen door met 7-9 bij ons te winnen.  Jan kende een sterke avond en wist drie matchen te winnen, Vanja en Pascal elk twee en Yordi kende een off-day.

De C-ploeg moest opnemen tegen de leider zijn landelijke reeks , Sokah B. Sokah kwam niet met zijn sterkste speler naar Leuven waardoor onze ploeg mogelijkheden voor winst zag. Onze ploeg heeft heel de partij voorgestaan en bij 9-4 was de buit binnen. Sokah kwam wel nog terug tot 9-7 maar wij hielden mooi de drie punten thuis. De C-ploeg blijft hierdoor op een zeer knappe vierde plaats staan.

De D-ploeg had een derby tegen Pingouin A. Mede Dankzij sterke prestaties van Dirk en Kevin wist onze ploeg met 7-9 te gaan winnen. Kurt was goed voor 2 matchen en Alexander won er één.

Ook de E-ploeg moest op verplaatsing spelen bij Pingouin en zij wonnen zeer eenvoudig met score van 2-14. De gedeelde eerste plaats blijft hierdoor behouden.

De F-ploeg verloor zwaar met 14-2 tegen een sterker Lembeek B, zeker geen schande!

De G-ploeg moest op verplaatsing naar Kortenberg tegen Tacko B. beide ploegen waren op papier aan elkaar gewaagd en het was onze ploeg die met de overwinning aan de haal ging. Bij 4-9 was de winst reeds veilig gesteld en uiteindelijk werd het nog 7-9.

De I-ploeg verloor met 0-16 tegen Dilbeek D maar zij waren qua klassementen veel sterker dus zeker begrijpelijk. Jammer dat er geen match gewonnen kon worden.

De K-ploeg wist wel te winnen van Dilbeek. Het werd uiteindelijk een nipte 9-7 overwinning waar Pieter en Mona beiden sterk drie matchen wonnen.

De L-ploeg kende weinig moeite met Vilvo G, 13-3 voor Meerdaal.

Onze drie jeugdploegen (M, N en O) hadden deze week allen vrij.

 

Verslag speelweek 6

De Dames A moesten zich naar Kruibeke begeven voor hun zesde match van het seizoen. Deze week was het Jana die ter hulp kwam als derde dame, naast Emily en Sofie. Sofie bleef feilloos met 3 overwinningen, Emily won er twee en de dubbel werd ook gewonnen. Hierdoor gingen de drie punten terug mee naar Leuven. Jana kende wat pech aangezien ze twee belles verloor.

Voor onze heren A-ploeg stond er een zeer belangrijke match op het programma. Op verplaatsing bij Vedrinamur B moest er eigenlijk gewonnen worden met het oog op het behoud. Op papier was winst zeker mogelijk maar we weten allemaal dat tafeltennis geen exacte wetenschap is. Van de eerste 8 wedstrijden werden er zes belles gespeeld waarvan er vijf naar Vedrinamur gingen. Op dat moment werd het al zeer moeilijk om nog te winnen. Finaal werd er met 14-2 verloren en het was Hans die met twee overwinningen de eer redde.

Ook de B-ploeg had een must-win match tegen Melreux A. Wij speelden met 4x B4 en Melreux met B2, B2, B4, C0. Tot 3-3 ging de ontmoeting gelijk op maar dan slaagde Melreux erin een gat de slagen en dit gaven ze niet meer uit handen. 10-6 was de eindstand in het voordeel van Melreux. Hier had zeker meer ingezeten wetende dat er drie belles gespeeld werden en deze allen door Melreux binnengehaald werden. Jammer maar helaas!

De C-ploeg zou op papier makkelijk moeten winnen tegen de laatste in de stand (Kuurne A), ook omdat Jimmy (B4) met ons meekwam. Zoals verwacht won Jimmy al zijn matchen, Stani won er 3, Jackson twee en Kenny slechts één.  Door deze 6-10 overwinning blijft de C-ploeg op de vierde plaats staan.

De D-ploeg moest tegen Smash Dolfijn C dat maar met drie personen kwam. Onder leiding van Johnson en Dirk werd er met 13-3 gewonnen. De ploeg staat nu zelfs op een gedeelde tweede plaats, petje af!

De E-ploeg had een moeilijkere avond tegen leider Den Hoek A (4xC2). Stefano wist  drie matchen te winnen en Jelle één waardoor er met 4-12 verloren werd. De ploeg zakt hierdoor enkele plaatsen in het klassement maar we staan nog steeds op een gedeelde tweede plaats.

Den Hoek B was de tegenstander van onze F-ploeg. Bij deze ontmoeting trokken wij wel aan het langste eind met een 10-6 overwinning. Een mooie teamprestatie!

Ook de G-ploeg wist de overwinning binnen te halen. Tegen Hurricane D (maar met drie personen) werd met 11-5 gewonnen. Waad wist al zijn matchen te winnen en bleek in vorm te zijn!

De H-ploeg speelde 8-8 tegen Humbeek C, hierdoor stijgt onze ploeg één plaatsje  in het klassement naar de 10e plaats.

Ook de I-ploeg moest naar Humbeek tegen hun B-ploeg. Humbeek kwam al snel op een 9-2 voorsprong maar we wisten er uiteindelijk nog 10-6 van de maken. Tegen een sterkere ploeg als Humbeek is dit zeker geen slecht resultaat.

We hadden nog een derde ploeg dat naar Humbeek moest, nl. de K-ploeg. Zij wisten net zoals de H-ploeg een 8-8 gelijkspel af te dwingen. Het was vooral maarten (4/4) aan wie we dit gelijkspel te danken hebben.

De L-ploeg  wist makkelijk met 2-14 te winnen van Hurricane H. Hierdoor blijft de ploeg op de vierde plaats staan.

Ook de M-ploeg wist eenvoudig te winnen van Hurricane L, nl. met 3-13. Door deze overwinning springt de ploeg naar de eerste plaats in zijn reeks.

De N-ploeg kende minder geluk en verloor met 11-4 tegen Pingouin F (beide ploegen speelden slechts met drie personen).

De O-ploeg wist ook niet te winnen in Pingouin. Tegen Pingouin E werd met 13-3 verloren en hierdoor blijven we op de laatste plaats staan. De ploeg wacht nog steeds op zijn eerste overwinning, volgende week een nieuwe kans!