Verslag speelweek 7

Verslag speelweek 7

Onze eerste damesploeg kon deze week terug rekenen op Annabel die terugkomt uit blessure. Dit gaf de ploeg duidelijk vleugels want samen met Emily en Sofie werd er makkelijk 9-1 gewonnen. Alle enkelwedstrijden gingen naar ons, de dubbel werd in de belle verloren. Onze dames blijven hierdoor op een mooie derde plaats staan, alles is dus nog mogelijk, let’s go girls!

De dames B hebben hun derde match van het seizoen gespeeld. Mona, Lotte en Nette waren speelster van dienst. Ditmaal was Werchter de opponent en er werd met 7-3 gewonnen. De dames blijven hierdoor op de eerste plaats in het klassement.

Onze heren A-ploeg moest proberen de punten thuis te houden tegen het sterke Royal Alpa Schaarbeek Woluwe A (B0 en 3xB2). Deze week was het zonder Jorn te doen, dit maakte de opdracht er niet makkelijker op. Sander en Hans wisten elk knap 2 matchen te winnen, Jan was goed voor één overwinning en Jimmy wist jammer genoeg geen match te winnen.

Onze mannen van de B-ploeg kregen Gullegem over de vloer dat maar met drie spelers kwam opdagen (2xB2 en B4). De B-ploeg rook dus zijn kans op een overwinning. Het zag er een lange tijd zeer goed uit maar Gullegem kon rekenen op een Giani Decock in vorm die 4/4 deed. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en blijft het toch een beetje zuur omdat er zeker meer inzat. Door dit gelijkspel stijgen we wel een plaats in het klassement dus laat ons toch vooral dit onthouden.

De C-ploeg stond na vorige speelweek vierde in het klassement en moest het nu opnemen tegen nummer drie, Zoersel B. Tot 3-3 ging de ontmoeting gelijk op  maar dan wist onze ploeg een kloof te slagen en deze gaven ze niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het nog zeer spannend maar met een 9-7 score was de vijfde overwinning van het seizoen een feit en springt de C-ploeg haasje over met Zoersel naar de derde plaats. Deze overwinning mogen we vooral toeschrijven aan Johnson met zijn 4/4. Met recht en rede is hij dan ook Patser van de week!

Ook de D-ploeg kent een zeer goed seizoenbegin. Op verplaatsing bij Smash Dolfijn D ging de ploeg met 4-12 winnen waardoor het van de vierde plaats naar de tweede plaats springt in het klassement.

De E-ploeg moest op verplaatsing naar Werchter A, toch één van de titelkandidaten in de reeks. Met een 13-3 overwinning voor Werchter bleken zij toch duidelijk enkele maatjes te sterk. Dirk wist twee matchen te winnen en Eddy 1/4. De ploeg blijft toch maar mooi op de derde plaats prijken na de twee titelkandidaten, Den hoek en Werchter.

De F-ploeg moest eveneens de verplaatsing maken naar Werchter. De thuisploeg stond tweede in de stand dus het beloofde een zware avond te worden. Michiel toonde dat hij in goede vorm verkeert en wist al zijn matchen te winnen. Sofie deed 2/4, Mattijs 1/4 en Kris kon er geen op zijn conto schrijven. We verloren dus nipt met 9-7 maar onthouden vooral dat onze ploeg het elke tegenstander zeer moeilijk kan maken.

De G-ploeg moest het opnemen tegen Smash Dolfijn E, eerste in de stand. Smash speelde met een sterke Wouter Vercammen die ongeslagen bleef dus dan weet je dat het moeilijk wordt. Jules wist knap drie matchen te winnen, Milad deed er twee in het duitje en Vincent één waardoor er met 10-6 verloren werd.

Voor de H-ploeg was het zaak deze week te winnen tegen Werchter G (laatste in het klassement) om aansluiting te blijven houden met de rest van de ploegen. De ploeg won eenvoudig met 13-3 waarbij Waad 4/4 deed en de rest (Philip, Mathias en Niels) 3/4. Volgende week wacht de verplaatsing naar Tacko C, ook een match die zeker gewonnen zou moet worden.

De I-ploeg ging thuis met 5-11 onderuit tegen Werchter F en blijft zo op de laatste plaats staan met nog maar één overwinning. Hopen dat het tij snel keert!

Meerdaal K moest het thuis opnemen tegen Werchter H, twee ploegen die op basis van de klassemementen aan elkaar gewaagd waren. Dit vertaalde zich ook in het wedstrijdverloop en het ging gelijk op tot 6-6. De bezoekers wisten dan de volgende twee matchen te winnen waardoor het 6-8 werd. Onze ploeg slaagde er niet meer in een gelijkspel uit te halen en het was Werchter die met een 7-9 winst huiswaarts mocht keren.

De L-ploeg daarentegen won met het grootste gemak van Vilvo H (laatste) met 15-1 en rukt hierdoor op in het klassement naar de derde plaats.

In de jeugdreeksen wist de M-ploeg met 10-6 te winnen van Vilvo I waardoor het leider blijft in de reeks. De N-ploeg had deze week vrij en de O-ploeg verloor met 1-15 tegen de leider (Pingouin F) waardoor het nog steeds op de laatste plaats blijft staan.