Verslag Vlaamse Jeugdkampioenschappen

Afgelopen zondag 11 november waren we met zes spelers van Meerdaal present op het Vlaams Jeugdkampioenschap dat dit jaar in Aarschot plaatsvond.

Allereerst hadden we Yordi die bij de junioren aantrad en zeker zou meedingen voor de medailles met zijn B4 klassement. Uiteindelijk is Yordi juist naast het podium gestrand op de vierde plaats. Yordi won 5 matchen maar vier gingen er verloren. Olav (A22) was buiten categorie en was dus een logische nederlaag (Olav won dan ook met het grootste gemak zonder setverlies het tornooi). Tegen Elijah (B2) had Yordi zeker kunnen winnen maar deze ging nipt verloren in de belle. Daarnaast gingen de matchen tegen Beau (B6) en Klaas (C0) nog verloren. Er had dus zeker meer ingezeten maar toch zeer goed gestreden van Yordi!

Sofie zou in haar juniorenreeks ook meestrijden voor de medailles maar net zoals Yordi moest ze zich tevredenstellen met de vierde plaats. Sofie speelde een goed tornooi maar tegen de toppers moest ze toch haar meerdere herkennen. Tegen Awa (B2), Britt (B4) en Liya (B6) kon Sofie zich niet doordrukken maar ze was wel de sterkste tegen Jolien (B2) die uiteindelijke tweede werd. Het is spijtig dat Sofie net naast de medailles grijpt want één match meer gewonnen en ze was mogelijks tweede of derde geweest.

Mattijs kende geen topdag en moest genoegen nemen met slechts twee winstmatchen in zijn cadettenreeks. Hij begon wel sterk aan de dag met een belle tegen Wouter Vercammen (tweede plaats behaald) die nipt verloren ging. Buiten Matthias (B6)en Felix (C0) had hij in elke match kansen maar het was een net niet dagje en het was zeker een goeie leerschool.

Maarten (E2) had een zware dag voor de boeg in de miniemenreeks. Tegen Tom (C0), Michiel (C4) en Siebe (C6) was hij vrij kansloos maar in de andere matchen speelde hij zeer goed mee. Van de overige zes match wist Maarten er vier te winnen (tegen E0, E2, E4, E4). Tegen de sterke D0 van Antwerpen (3e geëindigd) wist hij zelfs een belle te spelen. Maarten legde uiteindelijk beslag op de zesde plaats in de eindrangschikking.  Een zeer mooi resultaat van Maarten die elke match het beste van zichzelf gegeven heeft!

Katie (D6) speelde mee bij de cadetten meisjes. Zij was qua klassement de minste dus ze kon volledig vrijuit spelen en vol voor elke match gaan, ze had niets te verliezen. Katie wist van twee D4’en te winnen en tegen een C6 speelde ze ook nog een belle. In totaal dus twee overwinningen wat zeker een puike prestatie is van Katie!

Nette (NG) wist bij de preminiemen meisjes twee van de zeven matchen winnen. Hierdoor eindigde ze op een mooie zesde plaats in het eindklassement.

Er werden dus geen medailles behaald door onze spelers/speelsters maar er werden wel mooie matchen gespeeld wat we zeker ook niet mogen vergeten. 

Toch nog graag even proficiat gewenst aan onze provinciegenoten Wouter Vercammen (Smash Dolfijn) en Tom Closset (PW Diest) voor hun respectievelijk tweede plaats bij de cadetten jongens en eerste plaats bij de miniemen jongens. Antwerpen won voor de tweede maal op rij in de totaalstand en Vlaams-Brabant eindigde op de vierde plaats. De fair-play beker ging dit jaar naar de provincie Limburg. Qua fair-play scoort Meerdaal ook zeer goed, wat zeker fijn is om zien!