Verslag speelweek 8

Onze Dames A met Emily, Sofie en Annabel stonden derde in de stand en moesten de verplaatsing maken naar het nummer 4, TT Titi Oupeye B (2xB6 en C2). Net zoals vorige week, werd er nu op verplaatsing met 1-9 cijfers gewonnen. Enkel Sofie moest een match in de belle prijsgeven. Door deze overwinning komen onze dames op de tweede plaats te staan en houden ze hun kans op de titel gaaf.

De heren A-ploeg nam het op tegen middenmoter Royal Donald Heuseux A dat met 2xB0 en 2xB2 aan de start kwam. Op voorhand wisten we dat dit een moeilijke opgave zou worden en zo is ook gebleken. Enkel Sander wist twee matchen te winnen tegen een B0 en B2 waardoor er met 14-2 verloren werd. De ploeg blijft met amper 9 punten laatste in de stand maar volgende week is er een belangrijke match tegen het nummer 10, Palette Patria Castellinoise A. Deze match is terug thuis dus supporters zouden zeker een meerwaarde zijn!

Voor de B-ploeg zou een overwinning ook meer dan welkom zijn om de aansluiting niet de verliezen met de rest van de ploegen. Er moest deze week naar Dour gereden worden dat op de voorlaatste plaats stond met twee punten minder dan ons. Qua opstellingen waren de ploegen perfect gelijk met aan beide kanten 4xB4. Onze ploeg was duidelijk te sterkste aangezien er met 5-11 gewonnen werd. Jan won 3 matchen, Jimmy en Yordi elk 2 en Max mogen we toch wel uitroepen tot patser van de week met een sterke 4 op 4. Ook volgende match speelt de B-ploeg thuis tegen een ploeg onder zich in het klassement dus wie weet zijn we vertrokken voor een aantal zeges op rij?

De C-ploeg stond op een derde plaats en presteerde dit seizoen al boven alle verwachtingen. Tegen kelderploeg, Lipalet A, zou er normaal gezien terug gewonnen moeten worden. Onze mannen stelden niet teleur en wonnen eenvoudig met 5-11. Stani was patser van de ploeg met 4/4, Kenny deed 3/4 en Jackson en Johnson waren deze week de ‘watjes’ met 2/4.  Volgende week (thuis) zal er meer weerwerk geboden worden met Hamme A, het nummer 5 in de stand (4xB6).

Ook de D-ploeg blijft in de winning-flow met deze week een thuisoverwinning tegen Diest D met 10-6. Kurt en Kevin deden 3/4,  Quentin en Alexander 2/4. Toch wel een sterke teamprestatie tegen 3xC0 en C2 van Diest. De D-ploeg blijft zo op een onverhoopte tweede plaats staan en wie zal ons zeggen waar dit eindigt?

De E-ploeg weet door hun overwinning op Pingkolo A met 14-2 ook vast te houden aan haar derde plaats in het klassement. Stefano en Jelle bleven ongeslagen, Dirk en Kris moesten elk in één match hun meerdere herkennen.

Na het nipte verlies van de F-ploeg vorige week tegen Werchter B wachtte er deze week terug een tegenstander van formaat, Tacko A. Op voorhand had niemand geld op ons durven inzetten, maar de Meerdaal-mentaliteit is om er tijdens elke match 100% voor te gaan. Tegen alle verwachtingen in namen we een 4-0 voorsprong en hier hield het niet op! We wisten door te gaan tot 8-3 maar Tacko A is natuurlijk niet de eerste de best ploeg en zij kwamen terug tot 8-6. Bij de laatste twee matchen ging het om de knikkers en jawel, er werd met 9-7 gewonnen! Een prachtige teamprestatie van Eddy, Michiel, Sofie en Mattijs!

De G-ploeg moest jammer genoeg wel de duimen leggen voor een sterk Essenbeek C. Jules (3/4) en Jeroen (2/4) waren samen goed voor 5 matchen maar daar blijf het wel bij waardoor er met 5-11 verloren werd.

De H-ploeg (10e)  had de clash tegen Tacko C (11e) en er moest eigenlijk gewonnen worden. Waad en Milad hun Nederlands wordt met de week beter en beter en zij hadden de boodschap meteen begrepen. Samen waren ze goed voor 7 winstmatchen, Philip deed 2/4 en Pieter 1/4. Door deze overwinning stijgt de ploeg meteen twee plaatsen in het klassement.

De I-ploeg (laatste) moest op verplaatsing naar Overijse B (tweede) dat met 2xC6, D0 en D2 speelde, terwijl wij met enkel  E-spelers. Dit weerspiegelde zich in het resultaat: een 14-2 nederlaag.

De K-ploeg wist zich na de  9-7 nederlaag van vorige week te herpakken. Tegen Essenbeek E werd er met 6-10 gewonnen (Jolan 4/4, Rupert en Jan 3/4).

De L-ploeg kon deze week niet winnen. VMS C was de betere ploeg en hierdoor zakt onze ploeg wel enkele plaatsen in het klassement.

In de jeugdreeksen wist de M-ploeg makkelijk te winnen van Essenbeek F (3-13). De N-ploeg speelde 8-8 gelijk tegen Blauwput E waar vooral Mil schitterde met een knappe 4/4. De O-ploeg had deze week vrij.