Verslagje jeugdliga fase 2

Afgelopen zondag (18 november 2018) vond in de lokalen van TTC Werchter de tweede fase van de provinciale jeugdliga plaats. In totaal konden we 41 gemotiveerde spelers tellen waarvan er zes van ons aanwezig waren. In de jeugdliga wordt gewerkt met een systeem van afdelingen, beginnend van afdeling 5 tot afdeling 1 (hoogste).

In afdeling 5 hadden we Jesse De Roovere (NG) en we mogen hem wel de comeback-kid van de dag noemen. Zijn eerste 4 partijen verloor hij allemaal maar dan wist hij zich sterk te herpakken door de volgende vier allemaal te winnen. Hij eindigt hiermee op een knappe vierde plaats op een totaal van negen deelnemers.

Met afdeling 2 hadden we vier spelers die onze kleuren moesten verdedigen. De twee meisjes, Katie (E6) en Lotte (E6), eindigden respectievelijk 5(3 gewonnen en 4 verloren) en 6e  (2 gewonnen en 5 verloren). Vervolgens hadden we Lander (E4) die 3e werd met 4 winstmatchen en 3 nederlagen. Tot slot was er Maarten (E2) die de primus van de dag werd met een zeer mooie eerste plaats waarbij hij al zijn zeven matchen wist te winnen en slechts zeven sets verloren over heel de dag.

In de hoogste afdeling moest Pieter (E4) knokken voor wat hij waard was maar dit was een vrij sterke reeks aangezien hij qua klassement de minste was. Uiteindelijk wist Pieter één match te winnen op een totaal van zeven matchen waardoor 8e en laatste werd. Hij verloor wel vier matchen in de belle dus er had zeker wat meer in gezeten. Doch was dit zeker een leerrijke dag voor hem.

Afdelingen 3 en 4 kende geen Meerdaal-spelers.