Verslag speelweek 9

Voor onze dames A stond er een belangrijke match op het programma. Onze ploeg stond tweede en moest het thuis opnemen tegen derde in de stand, Logis Oudergem A (B4, B6, C0). Bij winst zou er een 4 punten kloof geslagen worden met de derde in de stand en dus een zeer goede zaak gedaan worden richting promotie aangezien de eerste twee stijgen naar 1e nationale. Onze dames namen een 4-2 voorsprong en toen moest de dubbel gespeeld worden. Deze werd in de belle gewonnnen nadat de B4 niet meer verder kon spelen wegens pijn aan de pols. Uiteindelijk wonnen onze meisjes nog eenvoudig met 7-3 en staan nu steviger op de tweede plaats. Deze week wacht weer een belangrijke match tegen Vedrinamur (nummer 4). Allez, les filles!

Ook deze week heeft onze heren A-ploeg niet weten te winnen, maar ze waren er dit keer wel dicht bij. Tegen Castellinoise A (B0 en 3xB2) verloren ze met het kleinste verschil van 7-9. Het ging gelijk op tot 6-6 maar dan won Castellinoise de twee volgende matchen en ze konden deze kloof vasthouden. Sander was het beste in vorm met 3 overwinningen, gevolgd door Max met twee winstmatch en Jorn en Hans wonnen er elk één. Met sléchts één gelijkspel blijft de ploeg laatste en de kansen op het behoud slinken met de week.

De B-ploeg moest het net zoals onze dames ook opnemen tegen Logis. De Brusselaars speelden met 4xB4 dus de twee ploegen waren perfect evenwaardig. Jan en Pascal kenden een off-day, Yordi won twee matchen en Jimmy was in goede vorm met 3 overwinningen en een belle die nipt verloren ging. Een 5-11 nederlaag was het resultaat en de ploeg zak één plaats in het klassement naar plaats 9, net boven de gevarenzone.

Ook de C-ploeg wist niet te winnen. Tegen een sterk Hamme A (4xB6) werd er met 6-10 verloren. Hier had zeker een gelijkspel als niet een overwinning ingezeten aangezien er vijf van de zeven belles verloren werden. Jammer maar de ploeg blijft wel op een mooie derde plaats staan.

De D-ploeg moest op bezoek bij Hurricane B dat laatste stond dus er werd een makkelijke overwinning verwacht. In de praktijk ging het echter niet zo eenvoudig en er werd maar krap met 7-9 gewonnen. Dirk en Quentin wonnen elk drie matchen, Kevin twee en Alexander één. Deze week wordt er thuis gespeeld tegen Vilvo B, dit beloofd ongetwijfeld een spannende ontmoeting te worden.

Werchter D bleek geen partij te zijn voor onze E-ploeg. Met Stefano, Jelle, Michiel en Jules werd er eenvoudig met 3-13 gewonnen. Bij Werchter speelde wel een sterke D6 mee, deze wist nl. zowel van Stefano als van Jules te winnen. De ploeg blijft op de derde plaats met slechts twee punten minder dan de tweede, Werchter A.

Ook de F-ploeg moest afzakken naar Werchter. De ploeg nam het op tegen Werchter C en hier trok de thuisploeg aan het langste eind met 11-5. Onze ploeg trad wel maar aan met drie spelers dus een overwinning had altijd moeilijk geweest.

Naast de E- en de F-ploeg moest ook de G-ploeg de verplaatsing naar Werchter maken.  Ditmaal was onze ploeg weer de sterkste met een 3-13 overwinning. Vincent en Milad bleven hier knap ongeslagen.

De H-ploeg moest ook tegen Werchter spelen, maar wel thuis. Hier werd 5-11 verloren maar Werchter E kwam wel met een veel sterkere ploeg voor de dag.

De I-ploeg (laatste) speelde tegen Smash Dolfijn E (eerste) en deze waren duidelijk enkele maatjes sterker. Er werd een 4-12 nederlaag geleden waarbij iedereen één match wist te winnen.

De K-ploeg moest eveneens tegen Smash Dolfijn en ook hier werd zwaar verloren (3-13). Zeker geen schande aangezien dit Smash Dolfijn qua klassementen veel sterker was.

Onze L-ploeg wist dan weer wel overtuigend te winnen. Tegen Werchter K won onze ploeg met 13-3 waarbij Lotte

lles wonnen. De ploeg springt hierdoor van plaats vijf naar plaats drie en staat zo nog maar op twee puntjes van de leider in de reeks.

In de jeugdreeksen was de M-ploeg vrij deze week. De N-ploeg won met 12-4 van Smash Dolfijn I en de O-ploeg leed een pijnlijke 0-16 nederlaag.