Verslag speelweek 12 en 13

Verslag speelweek 12

Onze Dames A hadden konden een weekje langer rust nemen want op deze eerste speeldag van de terugronde waren ze vrij.

Onze Veteranenploeg speelde zijn tweede match van het seizoen thuis tegen Dilbeek. Hier werd 2-8 verloren.

De heren A-ploeg speelde tegen Zandvoorde A, een duel tussen de laatste en voorlaatste in de stand en eigenlijk de match van de laatste hoop voor onze A-ploeg. Zandvoorde was met B0, B2, B2 en B6 de favoriet voor de overwinning en zo bleek ook. Zandvoorde bleek een maatje te sterk en ze wonnen met 5-11. Wel was er een zeer mooie prestatie van Max, hij wist 3 matchen te winnen, enkel de B0 was te sterk. Jammer dat het niet heeft mogen zijn voor onze mannen maar we gaan er nog steeds elke week voor proberen gaan!

Voor de B-ploeg was het niet van moeten deze speeldag. Ze moesten nl. thuis spelen tegen het nummer 1, Royal CTT Astrid Herstal B. Zonder ongevallen zal deze ploeg promoveren naar eerste nationale. Onze mannen hebben alles gegeven en finaal werd er met 6-10 verloren. Pascal deed knap 3/4, Jimmy was goed voor 2 overwinningen en Yordi 1/4 Volgende week staat er meteen een belangrijke match op het programma. Dan wordt er gespeeld tegen Braine l’Alleud, één plaats onder onze ploeg.

De C-ploeg heeft ons al serieus verbaasd door de heenronde af te sluiten op een derde plaats, boven alle verwachtingen. Benieuwd of ze deze plaats kunnen vasthouden tot het einde. Er werd thuis gespeeld tegen Stekene B, het nummer 2 in de stand, dus we mogen hier wel spreken van een topmatch. Stekene heeft al bewezen dat het een sterke all-round ploeg is dus het beloofde geen makkelijke avond te worden. Onze ploeg nam meteen een goede start door met 3-1een gat te slagen. Deze voorsprong hielden ze vast en er werd zelfs gewonnen met 10-6. Een sterke teamprestatie waarbij Johnson, Jackson en Stani elk twee matchen wonnen en deze keer was het Kenny die voor het verschil zorgde met een 4/4.

De D-ploeg had zijn match al twee weken geleden gespeeld tegen Sukarti A.  Deze laatste was duidelijk de sterste met een 14-2 overwinning. Enkel Quentin en Dirk konden elk één match winnen. De ploeg zakt hierdoor naar de vierde plaats.

De E-ploeg wist opverplaatsing bij  Diest E makkelijk met 3-13 te winnen. Jelle was de primus met 4/4 en de rest van de ploeg ( Michiel, Kris, Jules) deden elk 3/4.

De F-ploeg moest de moeilijke verplaatsing doen naar Essenbeek dat met 3xC0 en C4 speelde. Onze ploeg wist 3 matchen te winnen waardoor er met 13-3 verloren werd.

De G-ploeg nam het op tegen onze I-ploeg. De G-ploeg speelde maar met 3 en hierdoor wist de I-ploeg met 10-6 te winnen.

De H-ploeg  wist nipt met 9-7 te winnen tegen de tweede ploeg van Essenbeek dat maar met drie voor de dag kwam. Milad bleef hier knap opgeslagen en dor deze overwinning heeft de ploeg zichzelf wat meer ademruimte gegeven in het klassement.

Ook de K-ploeg wist met 10-6 te winnen thuis tegen Tacko E.  De ploeg blijft zo op een zesde plaats staan in het klassement.

De L-ploeg had deze week vrij en de M-ploeg moest ook niet aantreden wegens het algemeen forfait van Tacko.  De N-ploeg had ook vrij.

De O-ploeg moest dan weer wel spelen en tegen Diest N werd er jammer genoeg met 5-11 verloren.

Verslag speelweek 13

De dames A-ploeg hadden hun match tegen Berlaar reeds vooruitgeschoven en om 15 december gespeeld. Hier werd jammer genoeg met 6-4 verloren tegen een Berlaar met 2x B2. De ploeg blijft wel op de derde plaats staan maar de top 2 loopt wel uit. Het zal zaak zijn de volgende matchen zeker te winnen als we de aansluiting niet willen verliezen.

De heren A-ploeg had vorige week zijn match van de laatste kans verloren dus nu hebben ze niets meer te verliezen dit seizoen en hopelijk wordt er hier en daar nog eens een knap resultaat geboekt. Tegen Champ d’En Haut A (10e in de stand) werd er toch wel knap een 8-8 gelijkspel uitgesleept.  Sander was dirigent van dienst met 4/4, Max en Vanja deden elk 1/4 en Jan deed er 2 in het duitje.

De B-ploeg (nr. 9) moest de verplaatsing maken naar het nummer 10, Brain l’Alleud C. Hier lagen dus zeker winstkansen. Bij aankomst zagen we dat Brain met 4xB2 zou spelen, het beloofde dus een moeilijke avond te worden.  Uiteindelijk verloren we met 12-4 cijfers, eigenlijk veel te hard voor het spel dat er gebracht werd. Er zat zeker veel meer in, jammer dat deze matchen niet in onze voordeel beslecht werden. Het behoud zal normaal wel geen probleem zijn aangezien we marge genoeg hebben op de voorlaatste in de stand.

De verplaatsing van het weekend was toch wel voor de C-ploeg. Zij mochten helemaal naar The Far West rijden voor de match tegen Houthulst. Thuis werd er tegen deze ploeg 12-4 gewonnen. Houthulst speelde met dezelfde vier spelers en ook ditmaal won onze ploeg met 4-12, onder leiding van Koen en Jackson die beiden 4/4 deden.

Onze D-ploeg moest thuis nipt zijn meerdere erkennen in Overijse A (7-9). De ploeg blijft wel op de vierde plaats staan.

De E-ploeg wist deze week wederom te winnen (11-5 tegen VMS B) en stijgt hierdoor ook een plaats in de rangschikking naar plaats drie.

De F-ploeg leed een logische nederlaag tegen tegen VMS A (4xC2). Onze ploeg trad maar met 3 aan en verloor met 1-15.

Ook de G-ploeg heeft niet kunnen winnen. Op papier was Overijse B de sterkere ploeg en dat toonden ze ook door met 6-10 te winnen. De ploeg blijft wel op een 5e plaats staan.

De H-ploeg op zin beurt wist op verplaatsing bij Pingkolo B met 6-10 te winnen. Hierdoor staat ze nog wat steviger op de 8e plaats met 6 punten meer dan het nummer 9.

Op verplaatsing bij Tacko kon de I-ploeg niet winnen. Er werd met 11-5 verloren tegen drie Tacko-spelers die duidelijk sterker bleken.

De K-ploeg verloor tegen het veel sterkere Hurricane E met 13-3 maar blijft wel op de zesde plaats staan.

De L-ploeg wist zonder al te veel moeite te winnen in Lembeek en hierbij bleef Lander knap ongeslagen.

In de jeugdreeksen verloor de M-ploeg met 13-3 tegen Tacko K. De N-ploeg leed een pijnlijke 16-0 nederlaag tegen Diest M en de O-ploeg was deze week vrij.