Verslag BK Jeugd

Zaterdag mochten Lander en Maarten de kleuren van TTC Meerdaal Leuven verdedigen op het BK jeugd. In het dubbel wonnen ze hun eerste match met 3-1. In de tweede ronde troffen ze reekshoofd nr 1 en was het sprookje voorbij. In het enkelspel wonnen ze beiden hun eerste match tegen E6 en E4. Ook hier was de tweede ronde het eindstation met reekshoofd 1 en 3 als tegenstander.

Zondag hadden we nog vier spelers die zich mochten bewijzen op het BK jeugd. Sofie, Jelle en Kevin in de categorie Junioren en Emily bij de -21.

Als eerste was het aan Jelle & Kevin die het in de eerste ronde van de dubbel moest opnemen tegen D2/D4. Al bij al werd er hier vrij makkelijk gewonnen. De tweede ronde (1/8e finale) beloofde een andere klus te worden met B4/C0 als tegenstanders. Ze hebben zich goed geweerd maar op de cruciale momenten was het net niet maar ze mogen wel tevreden zijn.

Emily speelde samen met Marie Maesen (A12) bij de -21. De eerste ronde waren ze vrijgesteld en de ronde hierna wonnen ze zonder enige moeite. Dan stonden de dames al meteen in de halve finale. Hier stonden ze tegenover Margo Degraef (A4) en Isabel Devos (B2). Deze laatste waren over de hele match gezien de betere en de halve finale was het eindstation voor Emily en Marie. Het podium en de bronzen medaille was wel een feit, proficiat!

Als volgende stonden de enkels op het programma. Zowel Jelle als Kevin stonden voor een zware uitdaging met als eerste match meteen een C0. Het waren meteen twee thrillers waar zowel Jelle als Kevin aan het langste eind trokken. Jelle wist maar even 4 matchpunten te redden met 6-10 achter in de belle. In de 1/16e finale speelde Kevin een zeer knappe partij tegen de uiteindelijke winnaar in de Junioren-reeks, Adrien Rassenfosse (B0). Ook voor Jelle eindigde het in de 1/16e finale tegen een B2. Ook Jelle speelde goed mee en verdiende zeker een set.

Sofie wist haar openingsmatch tegen C4 makkelijk met 3-0 te winnen. Ook in de 1/8e finale tegen Fran Laenen (B6) speelde ze een sterke match en stootte zo door naar de kwartfinale. Hier hield de zegereeks van Sofie op. Estelle Duvivier (B0) was toch wel een niveau sterker en zij wist tevens ook deze Junioren-reeks te winnen. Deze nederlaag is zeker geen schande. Integendeel, Sofie heeft zich knap geweerd en getoond dat er in de toekomst zeker met haar rekening gehouden zal moeten worden.

Als laatste hadden we nog de mixed-dubbel van Jelle & Sofie. De eerste ronde was tegen D4/D0. Hier wisten ze met 3-1 te winnen. De 1/8e finale was van een ander kaliber met B2/B6. Ons duo schoot uit de startblokken en voor de match goed en wel begonnen was, hadden ze de eerste set gewonnen. De match ging vrij gelijk op maar de klasse van de B2, Alexy Van Dongen, zorgde ervoor dat deze de match wonnen. Geen stunt maar wederom sterk gespeeld!

 

Coach Kenny kan zeer tevreden terugblikken met de mooie prestaties van iedereen en Emily die in de dubbel -21 de bronzen medaille mee naar huis neemt. De inzet maakt het coachen zeer aangenaam en het was een lange maar fijne dag!