Verslag speelweek 5

De Dames A-ploeg heeft zich terug in de titelrace gespeeld door thuis met 7-3 te winnen van leider Rooigem Gent. Op papier had Gent de sterkere ploeg maar daar trokken onze dames zich niets van aan. Nele was uitblinkster met een 3/3, Sofie won er 2, Kiara één en de dubbel werd ook door ons gewonnen. Het is nog vroeg op het seizoen maar ons Damesploeg zal zich zeker mengen in de titelstrijd voor promotie naar eerste nationale.

De heren A-ploeg zet zijn ‘winning-streak’ voort door thuis met 14-2 te winnen tegen Tournai (tweede in de stand). Twee weken geleden werd ook al met een verpletterende 15-1 tegen het nummer 3, Gullegem A, gewonnen. De andere ploegen zullen na deze week inzien dat er tegen dit Meerdaal A niet veel te doen is.

De B-ploeg stond voor een zeer moeilijke opgave met het bezoek van Hoeselt A, dat sinds dit seizoen met o.a. Davy Vanvinckenroye (B0) speelt, een quasi zekerheid op 4 overwinningen. Deze ploeg staat eerste in de stand en heeft ook uitgesproken titelambities. Tegen alle verwachtingen in hield onze ploeg gelijke tred en stond het op twee matchen van het einde 7-7. Hier trokken we jammer genoeg aan het kortste eind en verloren we met 7-9 (Vanja 3, Yordi 2, Pascal en Kenny elk 1). Deze prestatie is wel hoopvol voor de opkomende matchen waarbij onze tegenstanders gewaarschuwd zijn!

De C-ploeg hadden we deze week versterking toegestuurd met Jimmy (B4) met als opzet de drie punten thuis te houden. Tegenstander Schoten bleek ook uit goed hout gesneden te zijn. Net als onze B-ploeg bleef het tot het einde spannend met 7-7. Ook hier was het geluk niet aan onze zijde en werd er ook met het kleinste verschil van 7-9 verloren. De ploeg blijft wel een knappe vijfde plaats. Volgende week wacht de verplaatsing naar de leider, Dylan Berlaar B.

De D-ploeg wist wel een nipte 7-9 overwinning binnen te halen op verplaatsing bij onze buren van Blauwput. Hierdoor staat de ploeg op een 5e plaats na 5 speeldagen.

De E-ploeg wist op haar beurt ook een overwinning te boeken op verplaatsing. Tegen Vilvo C werd er met 6-10 gewonnen. Alexander en Jelle hadden hier een groot aandeel in met elk 4/4. Na 5 speeldagen staat de ploeg op de 3e plaats, op slechts 2 punten van nummer 1.

Deze week was het vooral cruciaal dat de F-ploeg de punten wist mee te nemen terug naar Meerdaal. Jammer genoeg werd er met 9-7 verloren bij Blauwput. Volgende week een nieuwe kans om punten te pakken!

Ook onze G-ploeg moest gaan spelen bij onze vrienden van Blauwput. De thuisploeg bleek ook hier de sterkste te zijn (10-6). Hierdoor zakt de ploeg enkele plaatsjes naar plaats 8.

De H-ploeg heeft toch wel een mooie 8-8 gespeeld tegen een op papier veel sterker Pingkolo A. De ploeg staat op een zesde plaats mooi in het midden van het klassement.

De I-ploeg leed een logische nederlaag tegen leider in de reeks, Smash Dolfijn F. Hierdoor blijft de ploeg wel nog zonder overwinning op de laatste plaats staan. Volgende week een nieuwe week en nieuwe kansen.

Ook de K-ploeg trad aan tegen de leider in hun reeks en hier werd met 1-15 verloren. Volgende week wacht er opnieuw een zware partij tegen het nummer twee in de stand.

Voor onze L-ploeg bleek een overwinning tegen Pingkolo D ook iets te hoog gegrepen en er werd met 5-11 verloren.

De M-ploeg was deze week vrij en mocht dus van een extra weekje rust genieten.